Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Zimbabwe

 

Etelä-Afrikassa sijaitseva Zimbabwe on alueen kauneimpia ja ainutlaatuisimpia alueita, joka tunnetaan ennen kaikkea uskomattomista Victorian putouksistaan. Maasta löytyy lukuisia kansallispuistoja, joissa voi bongata kaikki Afrikan savannien tyypillisimmät eläimet. Zimbabwe sopii matkakohteeksi omatoimisille, luonnosta kiinnostuneille matkailijoille.

Vaikka Zimbabwe sijaitsee trooppisella vyöhykkeellä, maan ilmasto on miellyttävän leuto ympäri vuoden. Kuuma ja kuiva kausi ajoittuu elo-lokakuulle ja sadekausi marras- maaliskuulle.

Zimbabwen nähtävyydet

Victorian putoukset – Sambian ja Zimbabwen rajalla sijaitsevat, UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluvat kuuluisat putoukset ovat maailman suurimmat. 1,7 kilometriä leveillä ja 108 m korkeilla putouksilla voi bongata jos monen moisia eläinlajeja.
Kansallispuistot – Suurin kansallispuistoista on Hwange National Park, jossa voi myös nähdä ”Big Fiven”. Kuuluisin puistoista on eittämättä Victoria Falls National Park, josta myös maailman suurimmat vesiputoukset löytyvät. Suosittu puisto on myös Mana Pools National Park, jota ei ole aidattu ollenkaan.
Harare – Zimbabwen pääkaupunki on monipuolinen paikka, joka tarjoaa matkailijalle historiaa ja kulttuuria. Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Wild Is Life eli villieläinten turvapaikka, National Gallery of Zimbabwe, Chapungu Sculpture Park-veistospuutarha ja Kuimba Shiri–lintujensuojelualue.
Kariba-järvi – Yksi maailman suurimmista tekojärvistä ja suosittu virkistysalue, josta pääsee myös veneellä Victorian putouksille.

Matkat ja liikkuminen

Lentoja järjestyy Zimbabween muutamien Euroopan kaupungin kautta. Lentoliput maksavat 800-1100 euroa. Zimbabwen suurimpien kaupunkien välillä kannattaa matkustaa busseilla tai junalla. Kaupungeissa puolestaan kannattaa liikkua takseille, joka on edullisin ja turvallisin vaihtoehto. Autonvuokraajan kannattaa varautua paikallisten vapaamieliseen ajokulttuuriin ja huonokuntoisiin teihin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli