Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Tallinna, Viro

Home / Viro / Tallinna, Viro

 

Viron pääkaupunki Tallinna on suomalaisten suosikkikohde lyhyen matkan, edullisten hintojen sekä kaupungin mielenkiintoisen kulttuuritarjonnan ansiosta. Tallinna tunnetaan parhaiten lumoavasta vanhastakaupungistaan, joka on säilynyt keskiajalta näihin päiviin asti loistavassa kunnossa. Monet käyvät Tallinnassa myös vain ostosmatkalla, sillä alkoholi- ja tupakkatuotteet sekä elintarvikkeet maksavat vain murto-osan Suomen hinnoista. Helsingin ja Tallinnan välimatka linnuntietä on vain 80 km ja matka taittuu nopeasti laivalla tai lentokoneella. Kesä on Tallinnan suosituinta matkustusaikaa ja myös matkojen hinnat ovat silloin korkeimmillaan. Syksyllä ja talvella hinnat ovat alhaisimmillaan.

Edullisesti Tallinnaan
Matkoja yli 30 vuoden kokemuksella. Varaa omasi heti Matkapojilta! matkapojat.fi/risteilyt

Tallinnan nähtävyydet

Tallinnan vanhakaupunki on erinomaisessa kunnossa säilynyt keskiaikainen kaupunki, jossa vanhanaikainen tunnelma on edelleen läsnä. Kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Kivisiä kujia on mukava kierrellä ja matkan varrella voi vierailla viehättävissä ravintoloissa ja kahviloissa sekä tehdä ostoksia pienissä erikoisputiikeissa.

Toompean linna rakennettiin 1200-luvulla ja siitä lähtien se on toiminut Viron vallan keskuksena. Nykyisin linnaa hallitsee maan parlamentti. Osoite: Lossi plats 1.

Hellemannin tornista, joka on aikoinaan toiminut vankilana ja asevarastona, pääsee kävelemään kaupungin muurin päälle, josta avautuu loistavat näkymät. Osoite: Müürivahe 48.

Tallinnan kaupunginmuseo esittelee tallinnalaisten elämää alkuajoista nykypäiviin asti. Museossa on esillä esim. tallinnalaisten esineitä eri aikakausilta sekä pienoismalleja. Osoite: Vene 17.

Pyhän Olavin kirkko löytyy vanhastakaupungista ja se on rakennettu 1200-luvulla. Tornista avautuu upea näkymä koko Tallinnaan. Osoite: Lai 50.

Pyhän Hengen kirkko on Tallinnan vanhimpia rakennuksia, jonka ulkoseinässä komeilee kaupungin kuuluisin kello 1600-luvulta. Osoite: Pühavaimu 2.

Tuomiokirkko eli Neitsyt Marian kirkko on Tallinnan vanhin kirkko. Kirkon kellotorniin voi kiivetä. Osoite: Toom-Kooli 6.

Aleksanteri Nevskin katedraali on Tallinnan suurin kupolikirkko, joka valmistui 1900-luvulla. Osoite: Lossi plats 10.

Kumu on yksi Euroopan suurimmista taidemuseoista, jossa on esillä sekä virolaista että ulkomaista taidetta 1700-luvulta neuvostoaikaan ja nykypäivään asti. Osoite: Valge 1.

Raatihuoneentori (Raekoja plats) on kaupungin historiallinen kauppa ja –tapahtumapaikka. Aukiolla järjestetään markkinoita, konsertteja ja joulutoreja. Talvella sinne pysytetään kaupungin joulukuusi. Torin edustalta löytyvä raatihuone on kesäisin avoinna yleisölle. Se toimii kaupunginhallituksen edustustilana, museona ja konserttisalina. Osoite: Raekoja plats 1.

Raatihuoneen takana oleva valokuvamuseo esittelee mm. antiikkisia kameroita, valokuvia sekä 1920-luvun pimiön. Osoite: Raekoja 4.

Viron merenkulkumuseo sijaitsee vanhankaupungin Paks Margareeta –tornissa. Museossa on esillä mm. uponneista laivoista löytyneitä esineitä ja laivatykkejä. Osoite: Pikk 70. Miinamuseo löytyy ihan merenkulkumuseon läheiseltä Uus-kadulta.

Tallinnan eläintarha on lapsiperheiden suosikkikohde, josta löytyy mm. norsuja, sarvikuonoja, jääkarhuja, simpansseja, tiikereitä, krokotiileja, kotkia ja matelijoita. Osoite: Paldiski mnt. 145.

Tallinnan televisiotorni sijaitsee Pirita -kaupunginosassa. Näköalatasanne on 175 metrin korkeudessa. Tornissa toimii myös ravintola. Osoite: Põdrakanepi tee 20.

Piritan uimaranta on kaupungin suurin ja suosituin hiekkaranta. Rannalta löytyy pukuhuoneita, säilytyslokeroita, lasten leikkipaikkoja, pallokenttiä, kioskeja ja baareja. Vesiurheiluvälineitä voi vuokrata. Osoite: Merivälja tee 5.

Viking XPRS täysristeilyt alk 5€/hlö matkapojat.fi

Ostokset Tallinnassa

Hyviä ostospaikkoja vanhassakaupungissa ovat Viru- ja Müürivahe –kadut sekä Katariinan käytävä. Keskustassa on myös monipuolisia ostoskeskuksia, joista suurin ja suosituin on Viru-keskus. Vähän matkan päästä löytyy Solaris-keskus sekä Kaubamaja -tavaratalo. Kauempaa keskustasta löytyviä ostoskeskuksia ovat Rocca Al Mare, Prisma, Norde Centrum ja Ülemiste. Elintarvikkeet, alkoholi ja tupakkatuotteet ovat suomalaisten vakio-ostoksia. Nämä tuoteryhmät ovat Tallinnassa parhaimmillaan jopa 70% Suomen hintoja edullisempia.

Ravintolat ja yöelämä

Vanhakaupungin ravintolatarjonta on runsas. Ravintoloita löytyy paljon etenkin Viru-kadulta, Raatihuoneentorilta sekä Uus-, Vene-, Pikk- ja Lai- kaduilta. Tarjolla on ruokia monien maiden keittiöistä. Tallinnan yöelämä on vilkasta etenkin kesäaikaan. Pubeja löytyy vanhastakaupungista runsaasti ja myös yökerhojen valikoima on kattava. Perjantaisin ja lauantaisin klubit ovat avoinna klo 4-6 asti, mutta monet ovat viikolla suljettu. Suuria ja suosittuja keskustan yökerhoja ovat mm. Venus Club, Cafe Amigo, Club Hollywood, Vabank, Teater, Prive, Parlament ja Nightclub Cellar.

Liikkuminen

Tallinnan julkinen liikenne koostuu raitiovaunuista, busseista ja johdinautoista. Keskusta-alueella liikkuessa raitiovaunu on usein kätevin valinta. Yksittäiset matkaliput maksavat 1,60 e. Jos haluaa liikkua kaupungissa vähän enemmän, kannattaa hankkia Ühiskaart-kortti, johon voi ladata joko rahaa yksittäisiin matkoihin tai sitten aikaa. Kortteja saa mm. R-kioskeilta ja hinta on 2 euroa. Esimerkiksi vuorokauden voimassa oleva kortti maksaa vain 3 euroa ja kolme vuorokautta voimassa oleva kortti 5 euroa. Kertalippu maksaa kortilla 1,10 euroa.

Matkat Tallinnaan

Suosituin matkustusmuoto Tallinaan on laiva, mutta kaupunkiin pääsee myös Finnairilla lentäen. Helsingistä Tallinnaan liikennöiviä laivayhtiöitä ovat TallinkSilja, Eckerö Line, Viking Line ja Linda Line. Edestakaisen matkan voi saada vain 30 eurolla. Halvimmillaan laivamatkojen hinnat ovat loka-huhtikuussa ja arkipäivisin. Suurimmat laivayhtiöt saapuvat Reisisadamaan ja Linda Linen alukset Linnahalliin. Molemmista satamista on vain vartin kävelymatka vanhaankaupunkiin.

22h viihderisteilyt Tallinnaan edullisesti!
Varaa risteily Matkapojilta. Toimitusmaksu netissä 0€

Tallinnan päiväristeilyt Matkapojilta
Päivässä ehdit vaikka mitä Tallinnassa. Varaa heti edullisimmat päiväristeilyt. matkapojat.fi/risteily

Kylpylälomalle Tallinnaan edullisesti!
Hemmottele itseäsi! Nopea lauttamatka. Varaa loma nyt! matkapojat.fi/kylpylalomat


LentohakuHotellihakuLento+hotelli