Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Saarenmaa

Home / Viro / Saarenmaa

 

Saarenmaa on Viron suurin saari, joka on onnistunut säilyttämään ainutlaatuisen kulttuurinsa ja luonnonkauneutensa eristyneisyytensä ansiosta. Saaren kasvisto ja eläimistö on hyvin monipuolinen. Myös arkkitehtuuriltaan saari on jännittävä, sillä paikka on täynnä keskiaikaisia kirkkoja, tuulimyllyjä ja asuinrakennuksia. Saaren tunnetuin nähtävyys, Piispanlinna, on täysin ehjänä säilynyt keskiaikainen linnoitus. Saarenmaalla on myös rikas musiikkikulttuuri. Saarella järjestetään paljon musiikkitapahtumia. Saarenmaan rannat ovat pehmeitä ja vaaleahiekkaisia. Luonto tarjoaa erinomaiset puitteet myös aktiivilomailuun. Saarella toimii noin kymmenen kylpylää, joten se on myös suosittu kylpylälomakohde ympäri vuoden.

Saarenmaan talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä. Ilmasto on aika lailla samanlainen kuin Suomessa, mutta kevät alkaa aikaisemmin ja lämpimistä keleistä saadaan nauttia pidempään.

Nähtävyydet

Kuressaari on saaren ainoa kaupunki, jossa sijaitsevat lähes kaikki kylpylät ja hotellit sekä monet nähtävyydet. Kuressaaren vanhakaupunki on peräisin 1600-luvulta.

Piispanlinna on ainoa kokonaan säilynyt keskiaikainen linnoitus Baltiassa. Linna toimii museona, jossa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin ja tutkia linnan osia.

Anglan tuulimyllyt sijaitsevat mäellä, Leisin maantien varrella. Tuulimyllyt ovat saaren symboli ja suurin myllykeskittymä sijaitsee Anglan myllymäellä.

Veski on yli 100 vuotta vanha tuulimylly, jossa toimii nykyään kahvila.

Suursilta on yksi Viron suurimmista ja vanhimmista kivisilloista.

Kaalin kylässä sijaitseva meteoriittikraaterijärvi on saaren mielenkiintoisimpia luonnonähtävyyksiä. Lähiympäristössä on myös 8 muuta pienempää kraateria. Meteoriitin arvellaan törmänneen maahan 4000 vuotta sitten.

Kuressaaren raatihuone on kaupungin keskipiste. Raatihuone on hyvin säilynyt, pohjoismaista barokkityyliä edustava rakennus. Paikassa toimii myös turisti-info.

Tekemistä

Saarenmaa sopii aktiivilomailuun. Saarella on helppo liikkua pyöräillen, patikoiden, meloen tai ratsastaen. Saarella voi harrastaa mm. kalastusta, metsästystä, jousiammuntaa, tennistä, golfia ja sukeltamista. Pohjoisrannoilla järjestetään sukelluskursseja. 18-reikäinen Saaremaa Golf -kenttä sijaitsee Kuressaaressa.

Saarenmaalla on paljon kylpylöitä, joista saa hoitoja, hierontoja, mutakylpyjä ym. Kylpylöiden palveluita voi käyttää myös ilman, että tarvitsee majoittua.

Uimarannat ovat vaaleita ja pehmeähiekkaisia, ja ne sopivat hyvin myös lapsille.

Saarenmaan kesä on täynnä tapahtumia. Saarenmaan Oopperapäivät pidetään heinäkuun lopussa ja Kamarimusiikkipäivät heti näiden jälkeen. Meripäivät pidetään myös heinäkuun lopussa ja ne kestävät pari viikkoa. Lokakuussa järjestetään Saarenmaan ralli. Muita tapahtumia ovat mm. Linnapäivät, Saaremaa Velotour -pyöräilykilpailu sekä puutarha- ja kukkapäivät.

Ostokset

Eniten ostosmahdollisuuksia löytyy Kuressaaren keskustasta, Piispanlinnan pihalta ja satamasta. Kuressaare Turg on suosittu tori raatihuoneen edustalla. Toria vastapäätä sijaitsee Kaubamaja-tavaratalo. Keskustassa on myös paljon pikkuputiikkeja, kuten Kalev-suklaakauppa. Toreilta voi ostaa kaikenlaisia paikallisia käsitöitä ja elintarvikkeita.

Ravintolat ja yöelämä

Saaren suurin ravintolakeskittymä sijaitsee Kuressaaren keskustassa lähellä raatihuonetta. Ravintoloista saa etenkin kalaa ja lihaa, mutta myös pizzoja ja pastoja. Hinnat ovat alhaisempia kuin Suomessa, paitsi raatihuoneen ympäristössä olevissa hienostoravintoloissa.

Saaren vilkkain yöelämä löytyy myös Kuressaaresta. Raatihuoneen ympäristössä on useampia baareja sekä yökerhoja.

Matkat Saarenmaalle

Saarenmaalle pääsee helpoiten niin, että ottaa ensin lautan Helsingistä Tallinnaan, ja jatkaa sieltä omalla autolla tai linja-autolla Saarenmaahan. Matka Tallinnan Bussijaam-asemalta Kuressaaren linja-autoasemalle kestää neljä tuntia. Muutamat matkatoimistot järjestävät kohteeseen pakettimatkoja.

Saarenmaalla voi liikkua kävellen, polkupyörällä tai omalla autolla. Saaressa kulkee myös busseja ja takseja.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli