Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Vietnam

 

Vietnam on monipuolinen matkakohde, jossa yhdistyvät hiekkarannat, kaupungin hulina ja historialliset nähtävyydet. Aitoon paikalliseen ja historialliseen tunnelmaan pääsee helposti käsiksi. Kaupungit ovat täynnä sodan aikaisia muistomerkkejä. Maan hintataso on todella edullinen ja sen vuoksi Vietnam on suosittu reppureissaajien kohde. Vietnamin yhtenä upeimmista nähtävyyksistä pidetään Halonginlahtea, merenlahtea maan pohjoisosassa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Luonto on monipuolinen: maassa on hiekkarantoja, vuoria ja sademetsiä. Ilmastoltaan Vietnam on trooppinen. Etelä-Vietnamissa on aina kuuma, lämpötilan ollessa aina yli 20 astetta, kun taas pohjoisosissa on melko viileää. Maan etelä- ja pohjoisosissa vallitsee monsuunikausi toukokuusta lokakuuhun, muulloin ilmasto on kuiva.

Ho Chi Minh City eli Saigon

Ho Chi Minh City, toiselta nimeltään Saigon, on Vietnamin suurin kaupunki, joka on erityisen tunnettu sotahistoriastaan. Vaikeasta historiastaan huolimatta Saigon on vauhdilla modernisoituva ja eläväinen kaupunki, jossa länsi kohtaa idän. Kaduilla on syytä olla tarkkana, sillä liikenne on hyvin vilkasta ja kaoottista. Historiasta kiinnostuneiden kannatata suunnata sotamuseoon ja kuuluisimmalle sodan muistomerkille, Cu Chin tunneliverkostoon. Muita nähtävyyksiä ovat esim. Ben Thanhin markkinatori, lukuisat temppelit ja muut museot sekä kaupungintalo.

Hanoi

Hanoi on Vietnamin toiseksi suurin kaupunki, josta löytyy nähtävyyksiä ja tekemistä runsaasti. Siirtomaa-aikaiset ranskalaiskorttelit, vanhat puistot ja historialliset rakennukset ovat Hanoin tyypillistä katukuvaa. Hanoissa on modernisoitumisesta huolimatta säilynyt menneen ajan tunnelma. Kaupungin nähtävyyksiä ovat esim. Ho Chi Minh mausoleumi, Hanoi Hilton eli amerikkalaisten sotavankien vankila, vanhankaupungin kortteli, Hoan Kiem- järvi ja vietnamilainen erikoisuus, vesinukketeatteri. Paras ostosalue on nimeltään ”Old Quarter”, jonka pienten katujen varsilla on valtavasti pieniä kauppoja. Samalla alueella järjestetään myös suuret Dong Xuan-markkinat. Hanoista löytyy hyvin vilkas yöelämä.

Nha Trang City

Nha Trang on Vietnamin tunnetuin rantakohde ja pieni kalastajakaupunki, joka on säilyttänyt omaleimaisuutensa tähän päivään asti. Nha Trang sijaitsee Chong-vuoren kupeessa, joka suojaa paikkaa sateilta. Kohteessa voi nauttia hiekkarannoilla loikoilusta ja tutustua paikallisten elämään kaupungin kujilla ja markkinoilla. Sukellus on Nha Trangissa suosittu harrastus ja kaupungissa voi suorittaa sukeltajien peruskurssin.

Da Nang

Danang on maan neljänneksi suurin kaupunki ja suosittu rantalomakohde. My Khe, tunnetummalta nimeltään China Beah, on kuuluisa ranta, jonne Yhdysvaltain ensimmäiset Vietnamin sotaan lähetetyt joukot rantautuivat aikoinaan. Kaupungin keskustasta löytyy museoita ja muita nähtävyyksiä, kauppoja, ostoskeskuksia ja perinteisiä markkinoita sekä vesipuisto. Hyviä nähtävyyksiä ovat esim. Champa-museo, lukuisat temppelit ja Son Tran niemimaa 10 kilometrin päässä keskustasta.

Phu Quoc Island

Phu Quoc on pieni paratiisisaari Siaminlahdella. Ilmasto on trooppinen, luonto vehreä ja rannat vaaleita ja hienohiekkaisia. Paikka on täydellinen rauhallista rantalomakohdetta etsivälle. Kohteessa järjestetään sukellus- ja snorklausretkiä sekä kalastusreissuja. Matkailijat pääsevät käymään tehtaassa, joka valmistaa herkullista nuoc mam –kalakastiketta, vietnamilaisen keittiön klassikkoa. Duong Dong on saaren pääkaupunki ja sieltä löytyy hyvä valikoima ravintoloita ja baareja sekä markkinoita.

Phan Thiet

Phan Thiet on pieni ja aito vietnamilainen kalastajakylä, jossa viihtyvät rauhaa kaipaavat matkailijat. Ranta on hienohiekkainen ja kymmenen kilometrin pituinen. Ilmasto on alueella tavallista kuivempi, mikä tekee paikasta myös erityisen mukavan. Rannalla voi loikoilla rauhassa tai sitten harrastaa aktiviteetteja, kuten sukellusta, surffausta ja veneilyä. Phan Thietissä on kaksi golfkenttää. Kylän ravintoloissa kannattaa syödä kalaa, koska se on taatusti vastapyydettyä, onhan kyseessä kuitenkin kalastajakylä.

Con Dao

Con Dao on hyvin luonnonläheinen saari, joka on vehreän metsän peitossa ja alueesta 80 prosenttia on suojeltua kansallispuistoa. Saari on luonnon rauhaa kaipaavien unelmakohde, joka on vielä välttynyt suurilta turistimassoilta. Harrastaa voi esimerkiksi sukeltamista ja patikointia. Meressä elää yli 1300 eri lajia. Saarella on kauneudestaan huolimatta synkkä menneisyys: Vietnamin sodan aikana se oli amerikkalaisten vankilasaari. Vankiloita löytyy edelleenkin saarelta.

Hoi An

Hoi An on rauhallinen paikka verrattuna muihin Vietnamin kaupunkeihin. Sen tärkein nähtävyys on kaupungin vanha osa, joka on Unescon maailmanperintökohde hyvin säilyneiden historiallisten rakennustensa vuoksi. Joen varrella on torialue, joka henkii vanhan ajan tunnelmaa. Vaatteiden teettäminen on Vietnamissa hyvin edullista ja erityisesti Hoi An on kuuluisa räätäleistään. Hoi Anista löytyy myös hyvä hiekkaranta, Cua Dai, joka on 5 kilometrin päässä kaupungista.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli