Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Venezuela

 

Etelä-Amerikassa, Karibianmeren rannalla sijaitseva Venezuela on monipuolinen matkailumaa. Maan luonto koostuu upeista vuorenhuipuista, hiekkarannoista, preerioista, vehreistä sademetsistä ja vesiputouksista. Venezuelassa riittää luonnonnähtävyyksiä. Matkakohde tunnetaan erityisesti Angelin vesiputouksista, jotka ovat maailman korkeimmat, lähes kilometrin mittaiset putoukset. Myös Andit ulottuvat osittain Venezuelaan ja maan korkein huippu on 5 kilometrin korkuinen Pico Bolivar. Luonnon ystävien kannattaa myös vierailla joistakin lukuisista kansallispuistoista, kuten Canaima tai Mochima. Catatumbo Lightning on eräs hyvin ainutlaatuinen nähtävyys Venezuelassa. Catatumbo-joella, Maracaibo-järvellä vallitsee ikuinen ukkosmyrsky, jossa salamat välähtelevät aavemaisen äänettömästi. Kaiken tämän lisäksi Venezuelassa voi nauttia myös sukellusmaastoista ja paratiisimaisista hiekkarannoista. Karibianmeren rannikolta löytyy valtavasti mainioita ranta- ja sukelluskohteita. Venezuelan ilmasto on trooppinen eli kuuma ja kostea. Korkeammilla seuduilla on viileämpää. Sateita saadaan eniten kesä-lokakuussa.

Venezuelan kaupungit/matkakohteet:

Caracas

Caracas tulee mahdollisesti olemaan loman ensimmäinen kohdekaupunki, sillä kaikki kansainväliset lennot laskeutuvat kyseiseen paikkaan. Caracas on Venezuelan pääkaupunki, jonka maine ei ole mitään parhaimpia. Se on yksi maailman vaarallisimmista kaupungeista rikostilastojensa puolesta. Kaoottisessa kaupungissa näkee arkista elämänmenoa ja köyhyyttä. Caracas toimii yleensä matkailijoiden välietappina, josta on hyvät bussiyhteydet muualle Veneziaan.

Choron

Choron on kaunis merenrantakaupunki. Karibianmerellä sijaitseva Choron on ihana rantakohde, jossa voi nauttia kiireettömästä lomatunnelmasta.

Méreida

Vuorten ympäröimä kaupunki on ulkoilma-aktiviteettien keskus. Harrastusvaihtoehtoja ovat mm. vaellus, maastopyöräily, varjoliito, koskenlasku ja melonta. Méreidanin tunnetuin nähtävyys on Teleférico, maailman pisin ja korkeimmalle rakennettu rautatie.

Isla de Margarita

Isla de Margarita on paikallisten suosima lomasaari, joka sijaitsee 40 kilometrin päässä mantereelta. Saarella on upeat hiekkarannat sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Saarelle pääsee nopeasti lentämällä.

La Gran Sabana

La Gran Sabana on reppureissaajien suosima kohde, joka tunnetaan päältä litteistä, pöytämäisistä vuoristaan. Alueen tunnetuin vuori on Mt. Roraima, joka on suosittu kiipeilykohde. Vuorelle voi kiivetä joko itsenäisesti tai oppaan kanssa, ja valita reitin monista eritasoisista vaihtoehdoista.

Canaima ja Angel Falls

Canaima on Venezuelan upein kansallispuisto, josta löytyvät myös maailman suurimmat vesiputoukset, Angel Falls. Putouksille voi ottaa melko hintavan lentokonekyydin tai sitten vaeltaa ja meloa itsenäisesti. Vaellusretki kestää ainakin 2 päivää.

Los Llanos

Los Llanos on valtava, trooppinen preeria, joka on kasvillisuudeltaan ja eläimistöltään ällistyttävän monimuotoinen paikka. Se on avaruutensa kannalta erinomainen paikka tarkkailla ja valokuvata villieläimiä.

Orinoco ja Amazon

Orinoco on Los Llaosin pääjoki, jonne järjestetään melontaretkiä. Joen varrelta asuu pieniä intiaaniyhteisöjä. Etelään päin mentäessä saavutaan Amazonin sademetsiin. Amazonin pääkaupungista, Manauksesta, järjestetään viidakkoretkiä useamman kerran viikossa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli