Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Venäjä / Pietari, Venäjä

 

Pietari on yksi maailman kauneimmista kaupungeista, jota kutsutaan myös lempinimellä Pohjolan Venetsia. Unescon maailmanperintökohteeksi valittu keskusta on täynnä loistokkaita palatseja, kirkkoja, museoita, teattereita, ostoskeskuksia, ensiluokkaisia ravintoloita ja desing-putiikkeja. Luksuksen lisäksi kaupungissa on myös paljon edullisia vaihtoehtoja, joilla matkabudjetin saa pidettyä hyvinkin pienenä. Alle neljän tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan metropoliin ei kannata jättää tutustumatta.

Tärkeimmät nähtävyydet

Nevski prospekt on viiden kilometrin pituinen pääkatu ja kaupungin elämän keskus. Sen varrella sijaitsee suuri osa mielenkiintoisista nähtävyyksistä, kulttuuririennoista, ostospaikoista ja ravintoloista.

Talvipalatsi sijaitsee suuren Palatsiaukion laidalla. Talvipalatsi oli aikoinaan keisariperheen asuin- ja edustuspalatsi 150 vuoden ajan. Vuodesta 1922 lähtien rakennus on toiminut osana Eremitaašia, joka on maailman merkittävimpiä taidemuseoita.

Aleksanteri Nevskin luostari on yksi kolmesta lavran arvon saaneesta luostarista Venäjällä. Luostarin alueella sijaitsevat myös Lasarevin ja Tihvinän hautausmaat, joihin on haudattu merkittäviä kirjailijoita, taiteilijoita ja säveltäjiä.

Verikirkko eli Kristuksen ylösnousemuksen katedraali on Pietarin suosituimpia ja upeimpia kirkkoja. Nimensä se on saanut siitä, että se rakennettiin Aleksanteri II:n murhapaikalle.

Iisakinkirkko on Venäjän tunnetuimpia kirkkoja, jonka rakentamiseen käytettiin peräti 40 vuotta. Siitä on peräisin tuttu sanonta ”rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa”.

Pietari-Paavalin linnoitus sijaitsee Jänissaarella Nevajoen rannalla, josta löytyy mm. Pietari-Paavalin katedraali, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit. Linnoituksessa toimii myös Pietarin kaupungin historian museo.

Pietarissa on valtava määrä museoita. Kuuluisimpia näistä ovat Talvipalatsin Eremitaaši, Mihailovskin palatsin Venäläisen taiteen museo, antropologinen ja etnografinen museo Kunstkamera, Poliittisen historian museo ja Venäläisen vodkan museo.

Kaupungin upeimpia ja suosituimpia puistoja ovat Kesäpuutarha ja Mihailovin puisto.

Ostokset Pietarissa

Pietari on edullinen ostosmaa. Nevski prospekt on kaupungin paras ostoskatu, jonka varrelta löytyy valtavasti kauppoja ja kauppakeskuksia. Toinen hyvä ostospaikka on Sennaja eli Heinätori, jossa monet pienet kioskit ja kaupat ovat auki ympäri vuorokauden.

Ravintolat ja yöelämä

Pietarin ravintolatarjonta on suuri. Edullisia ruokapaikkoja löytää helpoiten Nevski prospektilta lähteviltä sivukaduilta. Sennaja on myös hyvä ja edullinen ruokapaikka, josta löytyy lähinnä tavallisia ravintoloita, kojuja ja pikaruokapaikkoja.

Pietarin yöelämä on vilkasta ja erilaisia baareja, klubeja ja yökerhoja on tarjolla paljon. Kesäkuun lopussa Pietarissa juhlitaan valkeita öitä. Sen kunniaksi kaupungissa järjestetään festivaalit ja yöelämä siirtyy ulos Nevan rantakaduille ja silloille. Myös ooppera- ja balettiesitykset ovat erittäin suosittuja. Kaupungin laadukkaimpia teattereita ovat mm. Mihailovskin teatteri, Mariinski ja Pietarin ooppera. Lippuja esityksiin saa ympäri kaupunkia olevista kojuista.

Matkat ja liikkuminen

Pietariin pääsee helposti junalla, bussilla, laivalla ja lentäen. Monet matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja kohteeseen. Nopein ja kätevin matkustusmuoto on nopea Allegro-juna, jolla matka Helsingistä Pietariin kestää 3½ tuntia. Pietari on hyvin ruuhkainen kaupunki ja välimatkat ovat pitkiä. Ehdottomasti helpoin tapa liikkua on metro. Maan pinnalla voi kulkea busseilla ja raitiovaunuilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli