Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Venäjä / Moskova, Venäjä

 

Moskova on Venäjän pääkaupunki, taloudellinen ja poliittinen keskus sekä suurin kaupunki. Kaupunki sijaitsee sisämaassa aivan Venäjän sydämessä. Suomesta Moskovaan kannattaa mennä lentäen tai junalla.

Nähtävyydet ja kulttuuri

Moskovan tunnetuimmat nähtävyydet sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä, joka on rakennettu 1400-luvulla. Punainen tori on Moskovan pääaukio, jolla järjestetään paljon suuria tapahtumia ja spektaakkeleja. Pyhän Vasilin kirkko on arkkitehtuurinen hienous, jossa on yhdistetty sekä itä- että länsimaista rakennustyyliä. Kreml on Moskovan ja Venäjän hallinnollinen keskus, jota kutsutaan myös omaksi kaupungikseen ison kokonsa takia. Alue on muurattu, ja kyseinen Kremlin muuri on yksi sen suurista nähtävyyksistä. Aivan Kremlin vieressä sijaitsee myös Leninin mausoleumi, jossa pääsee näkemään itse Neuvostoliiton johtajan Lenin balsamoidun ruumiin.

Moskovan ydinkeskusta rakentuu ympyräkaavan mukaisesti Kremlin ollessa sen keskiö. Ydinkeskustasta ei tekeminen lopu kesken, sillä se on täynnä puistoja ja kauniita rakennuksia. Ei kuitenkaan kannata jäädä vain keskustan alueelle, sillä monet Moskovan helmet sijaitsevat nimenomaan ydinkeskustan ulkopuolella, kuten monet luostarialueet ja Ostankinon tv-torni.

Moskovassa viihtyy varmasti jokainen kulttuurin ystävä. Kaupunki on täynnä museoita, teattereita ja konserttisaleja. Bolsoi-teatteri on jokaisen kulttuurirakastajan kohdelistalla. Teatterissa on pidetty näytöksiä jo vuodesta 1824 ja ne ovat hyvin suosittuja. Vaikka lippuja voi olla vaikea saada ja näytökset ovat venäjäksi, on teatteri vierailun arvoinen kohde. Moskova on myös täynnä museoita, joista tunnetuimpia ovat Tretjakovin galleria sekä Puškinin taidemuseo.

Liikkuminen Moskovassa

Liikkuminen Moskovassa kannattaa hoitaa metrolla. Moskovan metrossa erikoista ei ole sen järjestelmä, vaan sen asemien ulkoasu. Neuvostoliiton aikana rakennetut asemat ovat koristeellisia, jopa niin koristeellisia että ne ovat yksi Moskovan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Metro on edullinen, kattava ja nopea liikkumismuoto ajoittain erittäin ruuhkaisessa kaupungissa. Taksin käyttämistä ei voi suositella kuin vaan yöaikaan, ei hinnan vaan juuri ruuhkien takia.

Ostokset Moskovassa

Moskova on Venäjän ja koko itäisen Euroopan shoppailupääkaupunki. Tunnetuimpiin tavarataloihin kuuluu GUM, joka sijaitsee heti Punaisen torin laidalla. Tavaratalo on myös hintava, eivätkä kaikki kävijät ole ostotarkoituksissa liikkeellä vaan ikkunashoppailu on tavanomaista. Tverskaja-katu sivukatuineen on muotishoppaajan alue, kun taas Vanha Arbat -kävelykatu soveltuu esimerkiksi tuliaisia tai venäläisiä tavaroita havitteleville henkilöille.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli