Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Vatikaani

 

Keskellä Roomaa sijaitseva itsenäinen valtio, Vatikaani, on todellinen arkkitehtuurin ja taiteen aarreaitta. Vatikaani pitää sisällään lukuisia historiallisia nähtävyyksiä ja taiteen mestariteoksia, kuten Michelangeloa ja Raffaelloa. Ainoa huono puoli on se, että jonot ovat nähtävyyksiin valtavat. Etenkin kesällä maa on täynnä turisteja ja aurinko porottaa kuumasti. Jos haluaa välttää pahimmat ruuhka-ajat ja helteet, kannattaa Vatikaanissa vierailla talvella. Kevät ja syksykin ovat rauhallisempia aikoja kuin kesä.

Rooman keskustasta Vatikaaniin pääsee metrolla ja aseman nimi on Ottaviano. Kohteeseen pääsee myös raitiovaunusta numero 19.

Vatikaanin nähtävyydet

Pietarinkirkko on Vatikaanin maamerkki, ja se on myös yksi maailman suurimmista kirkoista. Kirkon sisätilat ovat loisteliaat ja sieltä löytyy paljon merkittäviä teoksia, kuten Michelangelon Pietà-veistos sekä Pyhä Pietarin patsas, jonka jalka on kulunut miljoonien pyhiinvaeltajien suudelmista.

Kirkon edustalla on aukio, jota ympäröi nelirivinen pylväskäytävä ja 140 pyhimyspatsasta.

Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin palatsia. Kappelissa on maailman kuuluisimmat freskot: Michelangelon Luomiskertomus ja Viimeinen tuomio.

Vatikaanin museokompleksit toimivat entisissä suurissa palatseissa. Käytännössä kaikki Vatikaanin palatsit ovat nyt museoita ja kaikki historialliset taideaarteet ovat kaikkien nähtävissä. Kokoelmiin kuuluu mm. muinaisen Egyptin aarteita, roomalaisia muinaisesineitä sekä Raffaellon maalauksia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli