Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Vanuatu

 

Vanuatu on Tyynenmeren Oseaniassa sijaitseva saaristovaltio, joka koostuu 83 saaresta. Suurin osa saarista on tuliperäisiä ja koralliriuttojen ympäröimiä. 75 prosenttia saariston pinta-alasta on sademetsien peitossa, joten kasvi- ja eläinlajisto on hyvin monipuolinen. Saaristossa on myös paljon upeita vaaleahiekkaisia rantoja. Vanuatu tunnetaan hyvistä sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan. Saaristoa ympäröivillä koralliriutoilla elää yli 300 korallilajia ja yli 450 kalalajia. Vanuatu on erinomainen kohde kaikille, jotka haluavat viettää aktiivi- tai rantalomaa eksoottisessa ja trooppisessa ympäristössä, joka on säästynyt suurilta turistilaumoilta. Vanuatun ilmasto on kuuma ja kostea. Lämpimin ja sateisin kausi kestää marraskuusta huhtikuuhun ja viilein ja kuivin kausi kesäkuusta lokakuuhun. Tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset ovat mahdollisia.

Vanuatun nähtävyydet

Port Vila on Vanuatun pääkaupunki, joka sijaitsee Efaten saarella. Port Vilasta löytyy museoita sekä paljon ravintoloita, baareja ja yökerhoja.

Million Dollar Pointin on Vanuatun ainoa kansallispuisto. Sen lisäksi saaristossa on yli sata muuta suojelukohdetta. Eräs saaren erikoinen laji on jättiläismäinen banian-puu.

Ainoa Unescon maailmanperintökohde Vanuatulla on Roi Matan perintö, johon kuuluu 1600-luvulla eläneen päällikön asuinpaikka, kuolinpaikka ja hauta.

Vanuatua pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluskohteista. Saariston vesissä voi bongata satoja eri kalalajeja, kilpikonnia, delfiinejä sekä laivojen hylkyjä. Parhaita sukelluskohteita ovat Hideaway Island sekä Espiritu Santo, jonka edustan vesistä löytyy President Cooledge –aluksen hylky.

360 metriä korkea Mount Yasur-tulivuori on suosittu nähtävyys sekä kiipeilykohde. Tulivuori sijaitsee Tannan saarella, joka on myös erinomainen sukelluskohde.

Espiritu Santo –saari on suosittu rantalomailukohde sekä sukelluspaikka. Saarella sijaitsee myös Vanuatun korkein vuori, Mount Tabwemasana. Saaren suurin kaupunki on Luganville.

Pentecost on saari, joka tunnetaan benjihypyn kotipaikkana. Saarella voi seurata, kuinka perinteiset Nagaul-hyppääjät hyppäävät korkeasta tornista liaanin varassa.

Matkat Vanuatulle

Bauerfieldin lentoasema sijaitsee Port Vilan lähellä. Vanuatulle ei ole Suomesta suoria lentoja, mutta kohteeseen voi lentää esim. Australian kautta. Saarten välillä voi liikkua lentokoneilla sekä veneillä. Kaupungeissa kulkee busseja ja takseja.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli