Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Uzbekistan

 

Silkkitien varrella sijaitsevasta Uzbekistanista löytyy paljon historiallisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä. Uzbekistanista löytyy kaksi Aasian Silkkitien legendaarisimpiin kuuluvaa kaupunkia: Samarkand ja Buhara. Uzbekistan on pääasiassa omatoimimatkailijoiden suosima kohde, mutta muutamat pienet matkatoimistot järjestävät maahan myös pakettimatkoja. Parasta aikaa matkustaa kohteeseen ovat kevät ja syksy, jolloin ilmasto on parhaimmillaan. Heinä–elokuussa on todella kuuma (40 astetta) ja tammi–helmikuussa lämpötila on nollassa. Uzbekistaniin pääsee helpoimmin lentämällä Taškentiin Moskovasta, Riiasta tai jostakin naapurimaasta. Maan sisällä on kätevintä ja turvallisinta liikkua junalla.

Tashkent

Uzbekistanin pääkaupunki Tashkent on täynnä historiaa ja kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten vanha kaupunki, moskeijat, monumentit ja museot. Hauskaa ajanvietettä tarjoavat myös Tashkenin huvipuisto ja vesipuisto. Katukuva muodostuu sekä modernista että neuvostoaikaisesta arkkitehtuurista. Pääkaupungissa sijaitseva metro on myös nähtävyys, sillä se on harvinaisen kaunis.

Samarkand

Samarkand on 4000 vuotta vanha, historiaa täynnä oleva kaupunki. UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Samarkand jakautuu uuteen ja vanhaan kaupunkiin. Vanhan kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. 1300- ja 1400-luvuilta peräisin olevat moskeijat, upea Registan-aukio ja 1400-luvulla rakennettu Timur Lenkin mausoleumi. Kaupungista löytyy myös antiikin historian museo.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli