Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Golden Gate -silta

Home / Yhdysvallat / San Francisco, Yhdysvallat

 

San Francisco on Kalifornian ja Yhdysvaltojen suurimpia kaupunkeja. Metropolialueena sen asukasluku on noin seitsemän miljoonaa, mutta itse kaupungissa asuu 800 000 asukasta. Kaupunki on tunnettu monista maamerkeistään, vapaamielisyydestään sekä yöelämästään. Kaupunki sopii monipuolista ja elämyksellistä kaupunkilomaa etsiville.

San Fransiscon alueet

Nimitystä San Francisco käytetään monessa eri merkityksessä. Joskus sillä viitataan Bay Areana tunnettuun metropolialueeseen, joka levittäytyy Bayn (eli San Franciscon lahden) ympärille. Itse San Franciscon kaupunki sijaitsee kyseisen lahden länsipuolella. Bay Areaan lasketaan mukaan itse San Fransiscon lisäksi myös San Jose ja Oakland.

Kaupungista ei ole helppo nimetä yhtä aluetta keskustaksi, mutta tunnetuimmat osat rajoittuvat Market Streetin pohjoispuolelle. Näitä ovat muun muassa Downtown, Chinatown, Civic Center, Presidio ja Fisherman’s Wharf.

San Fransiscon nähtävyydet

San Francisco on täynnä nähtävää ja koettavaa, joten joka kävijä löytää kaupungista jotain mieleistä Golden Gate Bridge on varmasti varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Tämä vuonna 1937 rakennettu, punaisella värillään legendaariseksi muodostunut silta on yli kaksi kilometriä pitkä. Parhaita tapoja kokea silta on kävellä sen yli, katsoa sitä rannalta tai mennä veneretkellä sen ali. Mikäli menet veneretkelle, kannattaa samalla vilkaista Alcatraz, San Franciscon ja ehkä koko maailman tunnetuin vankila. Tätä erää käytöstä poistettu saari restauroitu ja kun ennen saarta hallitsi ankeus, nykyään siellä kasvavat kauniit kukat ja se vilisee turisteja.

Veneretkelle pääset Fisherman’s Wharfilta. Tämä vanha kalastajien kaupunginosa on kokemisen arvoinen. Mahtavine kalaravintoloineen, kauppoineen ja laiturialueineen siitä on muodostunut merellisen San Franciscon symboli. Merellistä teemaa on hyvä jatkaa Pier 39 -laiturialueella. Enemmän turisteja varten rakennetulta alueelta löytyy kahviloita, putiikkeja ja merileijonien valtaaman laiturialueen.

Mikäli mielii nähdä San Franciscon koko kauneuden, on paras suunnata Coit Toweriin. Tämä näkötorni tarjoaa mahdollisuuden kuvata kaupunkia jopa 65 metrin korkeudesta. Lähellä sijaitsee myös Lombard Street, maailman mutkikkaimmaksi kutsuttu katu. Varsinkin autoilevien turistien keskuudessa suositulla kadulla on yhteensä kahdeksan jyrkkää alamäkeen menevää mutkaa.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä kannattaa käydä Cable Car -ajelulla. Nämä 1800-luvulla rakennetut vaunut kulkevat ilman moottoria tien alla rullaavan kaapelin avulla. Mikäli ei mieli jonottaa omaa vuoroaan kyytiin, kannattaa suunnata Powel Streetin kääntöpaikalle illalla tai yrittää hypätä kyytiin matkan varrella sijaitsevilta pysäkeiltä.

Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa Japanese Tea Garden, Golden Gate Park, AT&T Park sekä Japantown.

Ostokset San Fransiscossa

Mikäli mielit shoppailla San Franciscossa, on aika suunnistaa Union Squarelle. Alueelta löytyy kadunvarsikauppojen lisäksi iso ostoskeskus Westfield sekä tavaratalo Macy’s. Aluetta voisi kuvailla San Franciscon keskustaksi, ja sen välittömässä läheisyydestä löytyvät muun muassa Financial District, liike-elämän keskus ja Chinatown, kiinalainen kaupunginosa.

Liikkuminen San Fransiscossa

Lentokentältä kaupunkiin pääsee helpoiten BARTi-junalla (Bay Are Rabit Transit). Kaupungin sisällä kannattaa käyttää bussia, sillä se on edullinen, kätevä ja nopea tapa liikkua mäkisessä kaupungissa. Halutessasi voit myös vuokrata auton, sillä liikenne San Franciscossa ei ole yhtä ruuhkaista kuin Los Angelesissa tai New Yorkissa.

Kaupungissa kulkee Cable Carien lisäksi myös muutamia raitiovaunuja ja ne ovat liikkumisvälineenä kokemisen arvoisia. Vaunut ovat vuosikymmeniä vanhoja, restauroituja sähkövaunuja. Hyvä reitti kokea vaunut on esimerkiksi kulkea Market Streetiä pitkin Pier 39:lle. Kaupungissa kulkee myös muutamia metrolinjoja Market Streetin suuntaisesti.

Baseball ja amerikkalainen jalkapallo San Fransiscossa

Kaupungissa on kaksi kuuluisaa urheilujoukkuetta. Baseballia kaupunkia edustaa SF Giants, joiden kotipaikka on AT&T Park. Amerikkalaisessa jalkapallossa sanfranciscolaiset kannattavat joukkuetta 49er.

Etsi ja varaa lennot San Fransiscoon »
Etsi ja varaa hotelli San Fransiscosta »

Kuvia San Fransiscosta


LentohakuHotellihakuLento+hotelli