Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Miami, Yhdysvallat

Home / Yhdysvallat / Miami, Yhdysvallat

 

Miami on Floridan osavaltion suurin kaupunki, jossa voi yhdistää helposti sekä kaupunki- että rantaloman. Ilmasto on erittäin trooppinen ja siksi ihanteellinen rantalomailuun. Parhaimmat rannat ovat keskittyneet Miami Beach -saarelle. Miamia leimaavat kauniit art-deco tyyliset rakennukset. Shoppailu-, huvittelu- ja harrastusmahdollisuudet ovat loistavat. Miami muodostuu Greater Miamin alueesta, joka jakautuu pienempiin alueisiin, kuten Miami Beach, North Bay Village ja Key Biscayne. Miami sopii ympärivuotiseksi lomakohteeksi kaikenikäisille. Heinä-elokuussa ilmasto on kuumimmillaan.

Rannat ja aktiviteetit

Mikäli mielii parhaille rannoille, kannattaa suunnata Miami Beachiin, jossa rantaviivaa on useita kymmeniä kilometrejä. Rannoilla voi harrastaa vesiurheilulajeja, joista erityisesti surffaus ja sukeltaminen ovat suosittuja. South Beach on erittäin hienohiekkainen ranta, jossa ravintola- ja viihdepalvelut ovat läsnä. Ocean Drive on toinen kuuluisa ranta, jonka ympäristö on tunnettu kauniista art deco -arkkitehtuuristaan.
Miamissa suosittuja harrastuksia vesiurheilulajien lisäksi harrastaa golf, tennis, rullaluistela, pyöräily ja lenkkeily. Kaupungissa on hyvä liikkua pyörillä ja pyörävuokraamoja löytyy useita. Key Biscayne erittäin hyvä patikointialue.

Nähtävyydet

Little Havanna on Miamin kuubalaishenkinen alue, jossa järjestetään joka vuosi maaliskuussa Calle Ocho Festival -tapahtuma.

Evergladesin kansallispuisto on hieno paikka lähteä rauhoittumaan kaupungin vilskeestä. Puistossa on voi nähdä esim. alligaattoreita ja pesukarhuja.

Miami Metro Zoo -eläintarhassa, Miami Seaquarium -merimaailmassa ja Jungle Island -puistossa voi tutustua kaikenlaisiin kasveihin ja eläimiin.

Miami Museum of Science & Space Transit Planetarium on laadukas avaruus- ja tiedemuseo.

Museum of contemporary art on modernin taiteen museo.

Ostokset, ravintolat ja yökerhot

Ostosparatiisit sijaitsevat Miami Beachin Collins Avenue ja Lincoln Road -kaduilla. Kaupungissa on myös monia ostoskeskuksia, kuten Dolphin Mall ja Aventura Mall. Kaupungin oma ruokakulttuuri on yhdistelmä amerikkalaisia ja karibialaisia makuja, mutta kaupungista löytyy ruokaa ihan joka maailman kolkasta. Syödä voi ylellistä gourmet-ruokaa tai sitten tuiki amerikkalaista pikaruokaa. Yöelämä on Miami Beachissa kiihkeää ja kaupungista löytyy viihdettä, baareja ja yökerhoja joka makuun. Yöelämä on keskittynyt South Beachille, Ocean Drivelle ja Miami Design Districtille. Miamin puolella oleva Coral Gables on hyvä ravintolapaikka ja sieltä löytyy myös runsas valikoima yökerhoja ja baareja.

Liikkuminen Miamissa

Vuokra-auto on järkevä hankinta, sillä välimatkat ovat kaupungissa ja sen lähiympäristössä pitkiä. Myös polkupyörän vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Busseja ja metroja liikkuu, mutta aikataulut ovat huonot. Miamissa liikennöivistä metroista käytetään nimitystä Metrorail ja bussit ovat nimeltään Metrobus.
Suomesta pääsee Miamin kansainväliselle lentokentälle suorilla lennoilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli