Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Los Angeles, Yhdysvallat

Home / Yhdysvallat / Los Angeles, Yhdysvallat

 

Los Angeles on suurkaupunki Kalifornian osavaltiossa, joka on tunnettu erityisesti elokuva- ja viihdeteollisuudestaan. Kaupungissa pystyy helposti yhdistämään rantaloman, kulttuurimatkailun ja shoppailumatkan. Kohde sopii monipuolisuutensa ansiosta kaikenikäisille. Lapsiperheet viihtyvät erityisesti teemapuistoissa ja rannoilla. Kaupunki on täynnä kaikenlaista viihdettä ja yöelämä on vilkasta. LA:ssa on erityisen hauskaa se, että eteen ilmestyy koko ajan paikkoja, jotka ovat tuttuja Hollywood-tuotannoista. Vilkkain turistikausi ajoittuu heinäkuulle ja elokuulle hintojen ollessa silloin korkeimmillaan. Maalis-toukokuussa ja syys-marraskuussa kannattaa matkustaa, jos haluaa säästää rahaa. Los Angelesin ilmasto on vuoden ympäri lämmin ja vähäsateinen, lämpötila on kahdenkympin puolella talvellakin.

Los Angelesin alueet

Keskustassa (Downtown) on paljon elokuvateollisuuden kannalta merkittäviä kohteita, esim. juna-asema, jossa on kuvattu monia elokuvia. Muita kiinnostavia kohteita ovat Walt Disneyn konserttitalo, Griffith Observatory sekä etniset alueet Chinatown ja Little Tokyo.

Hollywood on Los Angelesin elokuvakaupunginosa. Sen maamerkki on kukkulalla sijaitseva suurikokoinen Hollywood-kyltti. Hollywoodissa sijaitsee myös maailmankuulu Walk of Fame. Dolby Theatre, jossa järjestetään mm. Oscar gaala, sijaitsee myös Hollywood Boulevardilla.

Santa Monica on ranta-alue, jonne kannattaa lähteä rauhoittumaan kaupungin vilskeestä. Santa Monicassa ja erityisesti sen kuuluisalla laiturilla on iloinen ja aito kalifornialainen meininki. Lähellä on myös 3rd street boulevard- kävelykatu, jossa on paljon kahviloita ja kauppoja.

Venice Beachin ranta-alue on oivaa surffausaluetta. Se on tunnettu myös boheemihenkisyydestään ja hieman epämääräisestä meinigistään. Se täydellinen paikka kaikenlaisten kummallisuuksien ja erikoisten ihmisten bongailuun.

Beverly Hills on julkkisten asuttamaa aluetta, jossa voi helposti bongata kuuluisuuksia. Alueella sijaitseva Rodeo Drive on yksi maailman hienoimmista ostosalueista.

Los Anglesin rannat

Etelä-Kaliforniassa on satojen mailien mittainen hiekkaranta, joka on vapaassa käytössä. Meressä voi uida ympäri vuoden. Rantaelämää voi viettää vähän syrjemmällä kaupungista tai jollain tunnetuimmista rannoista, kuten Venice Beach, Santa Monica ja Malibu Beach. Rannoilla on monipuolinen valikoima ravintoloita ja paljon harrastusmahdollisuuksia.

Nähtävyydet Los Anglesissa

Universal Studios – 1915 perustettu kuuluisa studio, joka on sitemmin tuottanut satoja menestyselokuvia. Studioalueella pääsee tutustumaan elokuvastudioon, elokuvan teon saloihin ja elokuvia varten rakennettuihin rakennuksiin ja lavasteisiin.

Hollywood-kyltti lienee kaupungin tunnetuin nähtävyys, joka sijaitsee Mount Lee -kukkulalla Griffith-puistossa.

Grauman’s Chinese Theatre on Hollywood Boulevardilla sijaitseva 20-luvulla rakennettu elokuvateatteri. Sen edessä on betonilaatta, johon on ikuistettu legendaaristen Hollywood-tähtien jalan- ja kädenjäljet.

Walk of Fame on Hollywood Boulevardin kuuluisa katu, jossa on yli 2000 tähteä ja julkisuuden henkilön nimeä.

Santa Monica Pier on monista elokuvista tuttu laituri, jolta löytyy paljon viihdykkeitä.

Disneyland on lapsiperheiden suosikkikohde, joka sijaitsee 45 km keskustasta etelään.

Getty Museum on yksi maailman parhaista taidemuseoista.

Ripley’s Believe it or Not -museo esittelee kaikenlaisia outoja asioita ja ilmiöitä.

Griffith Observatorysta avautuu mahtava näköala yli Los Angelesin.

Mulholland Drive on Hollywoodin maastossa sijaitseva kukkula, josta on upea näkymä kaupunkiin.

Sunset Boulevard on klassikkokatu, joka kulkee monien tunnettujen nähtävyyksien läpi.

Ostokset Los Angelesissa

Rodeo Drive Beverly Hillsissä on kuuluisa luksusshoppailupaikka, jossa myydään mm. ranskalaista muotia, jalokiviä ja italialaista taidetta. Venicen rantakadulta taas löytyy ihan erilainen tunnelma. Siellä pidetään markkinoita ja hippikarnevaaleja joka päivä. Ostettavaksi löytyy kaikkea edullisia, kuten vaatteita, asusteita ja taidetta. Third Street Promenade Santa Monicassa on kävelykatu, jolta löytyy runsaasi vaate- ja sisustusliikkeitä nuorekkaaseen makuun. Robertson Boulevard ja Melrose Avenue ovat myös hyviä ostosalueita.

Ravintolat ja yöelämä

Los Angelesissa voi syödä hyvin ylellisesti tai edullisesti. Erityisesti kaikenlaisia etnisiä ravintoloita ja pikaruokaravintoloita löytyy valtavasti. Pikaruoka on luonnollisesti halpaa ja paremmissa ruokaravintoloissa annos maksaa n. 15 dollarilla. Mikäli haluat maistaa vanhaa kunnon Amerikan meininkia, vieraile Johnny Rockets ja Mel’s Drive In -ketjujen ravintoloissa, jotka ovat autenttiseen 50-luvun tyyliin sisustettuja.

Los Angeles on bilettäjien paratiisi, josta löytyy kaikenlaista menoa jokaiseen makuun. Los Angeles New Times -ilmaislehdestä, jota jaetaan joka paikassa, löytyy tieto kaikista kaupungin ajankohtaisista menoista. Sunset Boulevardin Sunset Strip on kaupungin yöelämän keskus. Siellä sijaitsee monia kuuluisia klubeja. Whiskey A Go Go on klassinen rock-klubi, jossa ovat esiintyneet mm. The Doors ja Janis Joplin. Viper Room on koko Los Angelesin yksi tunnetuimmista ja trendikkäimmistä klubeista, jonka omisti ennen Johnny Depp. West Hollywoodin alue on myös kuuluisa villistä yöelämästään, erityisesti gay-klubeista.

Liikkuminen Los Angelesissa

Ydinkeskustassa voi liikkua hyvin kävellen, mutta muuten etäisyydet paikoista toiseen ovat useita kilometrejä. Bussilla liikkuminen Los Angelesissa on erittäin edullista. Raideliikennekin toimii hyviin, mutta se ei vie ihan kaikkialle. Vuokra-auton hankkiminen on kannattavaa välimatkojen takia ja ajeleminen Los Angelesin maanteillä on hieno kokemus itsessään.

Los Angelesin kansainvälinen lentokenttä LAX sijaitsee 30 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Los Angelesiin ei ole Suomesta suoria lentoyhteyksiä, mutta vaihdon voi tehdä vaikka New Yorkissa, Chicagossa tai Bostonissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli