Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Yhdysvallat / Havaiji

 

Havaiji on todellinen paratiisi maan päällä: valkoisia hiekkarantoja, kirkkaanturkoosi meri, koralliriuttoja, eksoottinen luonto, trooppinen ilmasto ja jatkuvaa auringonpaistetta. Keskellä Tyyntä valtamerta sijaitsevaan Havaijin saaristoon kuuluu yhteensä 130 saarta ja atollia, joista vain seitsemän on asuttu. Kuusi pääsaarta ovat The Big Island, Kauai, Maui, Molokai, Lanai ja Oahu. Havaiji on erinomainen kohde erityisesti surffauksesta ja sukelluksesta kiinnostuneille. Vaikka saari on hyvien palvelujen lomakohde, löytyy muutamien kilometrien päässä turistipaikoista täysin autioitakin hiekkarantoja. Saaren luonto on ainutlaatuinen. Havaijilla esiintyy yli tuhat kasvilajia, joita ei voi tavata missään muualla maailmassa sekä 30 lintulajia, jotka eivät pesi muualla. Tuliperäisiltä Havaiji-saarilta löytyy vehreitä sademetsiä, tulivuoria, hiekkarantoja, vesiputouksia ja jopa lunta. Vuorilla lämpötila voi helposti laskea nollan alapuolelle. Havaijin ilmasto on suorastaan täydellinen ja se sopii matkailukohteeksi ympäri vuoden. Kesäisin lämpötila pysyttelee noin 30 asteessa. Lämpimin kuukausi on elokuu ja kylmintä on helmikuussa, jolloin lämpötila on keskimäärin 23 astetta.

Nähtävää ja tekemistä Havaijilla

Aktiviteetit – Surffaus, sukeltaminen, snorklaaminen, patikointi
Rannat – Havaijin rannat ovat kaikille avoimia. Suosituimpia rantoja ovat Waikiki Beach, Ehukai Beach, Kailua Beach ja Hanauma Bay.
Pearl Harbour – Maailman kuuluisimman yllätyshyökkäyksen kohteeksi joutunut alue.
Waimea Canyon – Kauai-saarella sijaitseva, yli 22 kilometrin pituinen, 1,6 kilometrin levyinen ja reilun kilometrin syvyinen kanjoni.
Haleakalan kansallispuisto – Maui-saarella sijaitseva upea luonnonsuojelualue, jossa asuu paljon uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja.
Hawaii Volcanoes National Park – The Big Islandilta löytyvä tulivuoripuisto

Oahu ja Honolulu

Oahu on Havaijin saarista asutuin ja siellä sijaitsee myös saaren pääkaupunki, Honolulu. Honolulu on rento kaupunki, joka tarjoaa paratiisimaisia rantoja, sykkivää yöelämää, ostosmahdollisuuksia, aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Honolulun kuuluisin nähtävyys on historiallinen Pearl Harbour. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat Diamond Head–kraateri, Temppelilaakso, Lyonin kasvitieteellinen puisto, Bishop-museo ja National Memorial Cemetery of the Pacific-hautapaikka. Waikiki Beach on Havaijin suosituin sekä myös maailmanlaajuisesti tunnettu ranta, joka sopii auringonottamiseen, sukeltamiseen, surffaamiseen. Rannan edustalta löytyy hotelleja, ravintoloita, baareja ja ostospaikkoja. Ala Moana on saaren valtava ostoskeskus, josta löytyy luksusliikkeitä ja tunnettuja amerikkalaisia ketjuja.

Maui

Havaijin toiseksi suurin saari Maui on hiukan rauhallisempi ja vähemmän turistoitunut kuin Oahu. Mauin nähtävyyksiä ovat Haleakalan kansallispuisto ja tulivuori. Saarella voi harrastaa auringonpalvonnan lisäksi surffausta, patikointia ja vesiputouksilla uimista. Maui tarjoaa myös hyviä shoppailumahdollisuuksia ja yöelämää.

Big Island

The Big Island eli Havaiji on saariryhmän saarista suurin. Se on myös monipuolisin luontonsa ja harrastusmahdollisuuksiensa suhteen. Havaijin saarella sijaitsevat Tyynenmeren korkeimmat paikat, Mauna Kean, Mauna Loan ja Kilauean tulivuoret. Kilauea on tällä hetkellä maailman aktiivisin tulivuori, on purkautunut jatkuvasti vuodesta 1983. Tulivuoresta purkautuva laava kasvattaa saaren koko jatkuvasti. Tulivuorten lisäksi saaren suosituin luontokohde on Hawaii Volcanoes National Park–kansallispuisto. Kohala Coast on Big Islandin tunnetuin ranta.

Kauai

Kauai on vähemmän asuttu ja rauhallisempi kuin muut pääsaaret eikä saari ei tarjoa erityisen vilkasta yöelämää ja shoppailupaikkoja. Kauai sopii esimerkiksi aktiivimatkailijoille ja reppureissaajille. Saarella on monia patikkareittejä, joiden varrelta löytyy 50 häkellyttävän kaunista vesiputousta. Saarella on kuvattu Jurassic Park sekä kymmeniä muita elokuvia. Kauain tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Na’ Palin rannikko ja Waimean kanjoni.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli