Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Yhdysvallat / Alaska

 

Alaska on Yhdysvaltojen suurin ja pohjoisin valtio, joka tunnetaan kauniista maisemistaan sekä luonnonrikkauksistaan. Kohde sopii luontoa rakastaville, seikkailijaluonteisille matkailijoille, jotka haluavat pysyä kaukana perinteisistä turistirysistä. Alaskan luonnossa riittää nähtävää rutkasti: lumihuippuisia vuoria, jäätiköitä, vuonoja ja jokia. Monimuotoinen maa tarjoaa erinomaiset aktiviteettimahdollisuudet. Maasta löytyy kahdeksan kansallispuistoa, joissa kokemattomampikin vaeltaja selviää oppaan kera. Alaskassa voi tutustua myös kultakaivostoimintaan ja perinteisiin heimokulttuureihin.

Parasta matkustusaikaa Alaskaan on kesä-syyskuu, jolloin sää on miellyttävän lämmin ja kuiva. Lämpimintä Alaskassa on heinäkuussa, jolloin pääkaupunki Anchoragen keskilämpötila on 20 astetta. Kylmin kuukausi on tammikuu.

Anchorage

Anchorage on Alaskan suurin ja modernein kaupunki. Alaskanlahden rannalla sijaitseva Anchorage on hyvä tukikohta luontoseikkailijoille, sillä kaupungista järjestetään lähiympäristöön paljon erilaisia retkiä. Kaupunkia ympäröivät jylhät vuorenhuiput ja jäätiköt, joten mielenkiintoiset luonnonnähtävyydet ja aktiviteetit ovat ihan käden ulottuvilla. Kesäisin Anchoragessa on varsin lämmin ja kesäyöt ovat valoisia. Kaupungista löytyy paljon perinteisiä ravintoloita, joissa pääsee maistamaan alaskalaisten suosikkiruokaa, kuningasrapua. The Alaska Native Heritage Centerissä voi tutustua Alaskan intiaanikulttuuriin.

Nähtävää ja tekemistä Alaskassa

Kansallispuistot – Alaskassa on yhteensä 8 kansallispuistoa, joista tunnetuimpia ovat Wrangell-St. Elias, Denali, Glacier Bay ja Gates of the Arctic. Kaikista puistoista löytyy vaellusreittejä, joihin saa halutessaan mukaan oppaan.
Glacier Bay risteily – Glacier Bayn kansallispuistossa järjestetään risteilyitä, joilla on mahdollista nähdä lukuisia villieläimiä ja massiivisia jäätiköitä.
The Valley of Ten Thousand Smokes – Tuhkan täyttämä laakso Katmain Kansallispuistossa
Aktiviteetit – Vaellus, jääkiipeily, melonta, koiravaljakkoajelu, hiihtäminen, maastopyöräily jne. Jääkiipeilyä pääsee kokeilemaan turvallisesti esimerkiksi Kennicottin jäätiköllä. McKinley, Pohjois-Amerikan korkein vuori, on hurjapäisimpien ehdoton vaelluskohde.
Juneau – Vuoristojen ja jäätiköiden ympäröimä epätavallinen pääkaupunki, jossa asuu hyvin vähän ihmisiä. 30 000 asukkaan Juneau on myös vanha kultakaivoskaupunki.
Sewardin satamakaupunki – Tarjoaa veneretkiä, joilla on mahdollisuus nähdä mm. valaita ja haita.
Alaska Native Heritage Center – Anchoragessa sijaitseva kulttuurikylä esittelee Alaskan alkuperäiskansojen elämää.
Barrow – Amerikan pohjoisin paikka, josta löytyy Alaskan suurin eskimokylä ja Inupiat Heritage Center–kulttuurikeskus.
Alaskan kultakaivokset – Alaskan toiseksi suurin kaupunki Fairbanks tunnetaan El Dorado Gold Mine kaivosretkistään. 2-tuntisillä kiertokäynneillä tutustutaan Alaskan kultakaivostoiminnan historiaan. Kultakaivoksiin voi tutustua myös Wrangellin vanhassa kaivoskaupungissa.

Matkat ja liikkuminen

Alaskaan ei ole Suomesta suoria lentoja. Helpointa kohteeseen on matkustaa lentämällä jonkun muun Yhdysvaltojen kaupungin kautta. Alaskassa on kätevintä liikkua junalla. Kesäisin bussit kulkevat turisteille suunnattuja reittejä pitkin. Talvisin bussit eivät kulje ollenkaan.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli