Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Uruguay

 

Uruguay on suomalaisten keskuudessa varsin tuntematon kohde. Yhtenä maailman ensimmäisinä hyvinvointivaltioina tunnettu Uruguay on yllättävän monipuolinen ja mielenkiintoinen matkailumaa. Eksoottisessa, mutta länsimaistuneessa Etelä-Amerikan pikkuvaltiossa voi viettää mukavaa rantalomaa, tutustua kulttuurikohteisiin ja historiallisiin kaupunkeihin, nauttia upeasta luonnosta sekä harrastaa erilaisia aktiviteetteja.

Atlantin rannikolla sijaitsevan Uruguayn maasto muodostuu tasangoista ja matalahkoista kukkuloista. Uruguay on suosittu matkakohde kesäkaudella. Vuodenajat ovat päinvastaiset kuin meillä. Kesän kuumin kuukausi on helmikuu. Talvella keskilämpötila on noin 10 asteen paikkeilla.

Matkat ja liikkuminen
Uruguay on omatoimikohde. Lennot Uruguayhin ovat pitkiä. Ainakin kaksi välilaskua sisältävä matka kestää normaalisti jopa vuorokauden. Uruguayssa on erittäin hyvä bussiverkosto ja maan pienuudesta johtuen välimatkat ovat melko lyhyitä. Kaupungeissa voi liikkua hyvin edullisesti takseilla sekä busseilla.

Uruguayn kaupungit/matkakohteet:

Montevideo

Maan pääkaupunki Montevideo on mielenkiintoinen matkakohde, josta löytyy sekä suuren metropolin tunnelmaa että leppoisaa rantaelämää. Kaupunki tunnetaan 18 de Julio-kadusta, jota pidetään yhtenä Etelä-Amerikan kauneimmista kaduista. Katu lähtee Plaza Independiza -aukiolta kaupungin vanhaan osaan, Ciudad Viejaan. Vanhankaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Cabildo-katedraali, Solís-teatterin ja 200 vuotta vanha linnoitus.

Punta del Este

Punta del Este on Uruguayn suosituin rantalomakohde, joka houkuttelee paikalle sekä julkkiksia että tavallisia matkailijoita. Glamouria tihkuva kesänviettopaikka tarjoaa upeita rantoja, idyllisiä maisemia, ostosmahdollisuuksia ja viihdettä. Itse kaupunki koostuu moderneista ja siirtomaa-aikaisista rakennuksista. Pääkatu Gorlero Avenuen varrelta löytyy kasinoita, elokuvateattereita, ravintoloita ja muotiliikkeitä.

José Ignacio

José Ignacio on vanha kalastajakylä, jota suosivat rauhallisempaa rantalomaa kaipaavat matkailijat. Tänne saapuvat myös rauhaa kaipaava varakas väri sekä julkkikset. Kylä tarjoaa luksuksen sijaan kaunista yksinkertaisuutta. Rannat ovat upeita ja kalaravintoloiden antimet mitä maittavimpia.

Cabo Polonio

Cabo Polonio sopii yksinkertaisuudesta ja luonnonläheisyydestä nauttivalle matkailijalle. Kohteessa ei ole lainkaan sähköjä eikä asfalttiteitä. Sen sijaan rauhallisia rantoja riittää kilometreittäin. Kohdetta suosivat etenkin reppureissaajat ja surffaajat.

Punta del Diablo

Punta del Diablo on pieni ja rauhallinen kalastajakylä, joka on melko hyvin onnistunut säilyttämään alkuperäisen tunnelmansa. Idyllinen Punta del Diablo on nuorekas ja kohtuuhintainen matkakohde, joka tarjoaa kauniita rantoja, rauhaa, ystävällisiä ihmisiä ja herkullisia kalaravintoloita.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli