Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Uganda

 

Uganda on Keski-Afrikassa sijaitseva maa, jonka rajanaapureita ovat Kenia, Tansania, Ruanda, Kongo ja Sudan. Ugandassa on valtavasti nähtävää eikä maan lempinimi ”Afrikan helmi” ole tuulesta temmattu. Uganda on sisämaavaltio, mutta maassa sijaitsee monia suuria järviä kuten Victoriajärvi, Albertjärvi, Kyogajärvi ja Edwardjärvi. Uganda sijaitsee ylätasangolla ja sen vuoksi maan ilmasto on hieman viileämpi kuin muilla päiväntasaajalla olevilla valtioilla. Myös ilmasto on kosteampi Victoriajärven ansiosta. Sadekausi kestää maaliskuusta toukokuuhun. Vuoden lämpötilavaihtelu on vähäistä ja jokaisen kuukauden keskimääräinen päivän ylin lämpötila on 25-28 astetta. Ugandassa elää paljon erilaisia heimoja ja paikalliset tunnetaan avoimuudestaan ja ystävällisyydestään.

Ugandan nähtävyydet

Kansallispuistot – Ugandassa on kymmenen kansallispuistoa. Kuningatar Elisabethin kansallispuisto on suosittu riista-alue, joka tunnetaan puihin kiipeilevistä leijonistaan. Unescon maailmanperintökohde Bwindin kansallispuisto tunnetaan vuorigorillapopulaatiostaan. Myöskin Unescon kohteisiin kuuluva puisto on Rwenzori-vuorten kansallispuisto, jossa sijaitsee Ugandan korkein vuori. Kibalen kansallispuisto suojelee sademetsää ja simpansseja.
Vuorigorillat – Koko maailmassa on vain noin 700 gorillaa, jotka elävät Ugandassa, Ruandassa ja Kongossa. Ugandassa gorilloja pääsee parhaiten ihailemaan Bwindin kansallispuistossa.

Entebb

Victorianjärven rannalla sijaitseva Entebben kaupungissa on maan kansainvälinen lentokenttä, joen sen useimmille matkailijoille Ugandan matkan lähtöpiste. Pientä kaupunkia kannattaa jäädä tutkimaan ennen lähtöä, sillä sieltä löytyy monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Entebbe sijaitsee Victoria-järven rannalla, joka on Afrikan suurin järvi ja kuuluisa nähtävyys. Uganda Wildlife Education Center on eläintarha, joka perustettiin alun perin nuorille hylätyille eläimille.

Kampala

Kampala on Ugandan suuri ja eloisa pääkaupunki. Kaupungissa ei ole juurikaan nähtävyyksiä, mutta paikka on erinomainen kohde tutustua ugandalaiseen elämään ja kulttuuriin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli