Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Turks- ja Caicossaaret

 

Turks- ja Caicossaaret on Karibialla sijaitseva, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluva alue. Turks- ja Caicossaaret koostuvat noin 40 saaresta, joista kahdeksan on asuttuja. Kohde tarjoaa valkoisia hiekkarantoja, palmuja, koralliriuttoja, aktiviteetteja sekä aurinkoa ja lämpöä ympäri vuoden. Saaristoon tullaan ennen kaikkea rentoutumaan ja nauttimaan leppoisasta karibialaisesta meiningistä. Saariston väkirikkain saari on Providenciales. Se on myös suosituin lomasaari, jossa sijaitsee Turks- ja Caicossaarten hienoin hiekkaranta, 18 km mittainen Grace Bay. Rannan varrella sijaitsevat saaren tunnetuimmat ja hienoimmat lomakeskukset.

Ilmasto on miellyttävän lämmin ympäri vuoden. Ilmasto on hiukan kuivempi muihin Karibian saariin verrattuna. Suosituinta ja myös kalleinta matkustusaikaa on joulu-maaliskuu, jolloin on hiukan viileämpää.

Nähtävää ja tekemistä

Rannat – Grace Bay on saariston suosituin ranta, hyvin hieno- ja valkeahiekkainen. Muita kuuluisia rantoja ovat mm. Taylor Bay ja Leevard Beach. Myös täysin autioita paratiisirantoja löytyy ympäri saaristoa.

Luonto – Saariston upeat koralliriutat houkuttelevat paikalle sukeltajia. Smith’s Reef on yksi suosituimmista sukelluskohteista. Saaristossa on myös luonnonsuojelualueita. Monia kosteikkoja ja laguuneita on rauhoitettu. North Caicos on saariston rehevin alue, jossa elää maan suurin flamingoyhdyskunta. Vierailemisen arvoinen paikka on myös Chalk Sound –kansallispuisto.

Aktiviteetit – Sukeltaminen, snorklaus, vesihiihto, purjelautailu, purjehdus, melonta, valasretket, kalastaminen, lintujen bongaus ja golf.

Matkat Turks- ja Caicossaarille

Turks- ja Caicossaarille voi matkustaa vain omatoimisesti. Lennot kestävät noin 20 tuntia ja matkan aikana joutuu tekemään ainakin kaksi välilaskua. Kohteeseen voi lentää esim. Lontoon tai Pariisin kautta, josta lento saapuu Miamiin ja sen jälkeen saaristoon. Turks- ja Caicossaariin on mahdollisuus tutustua myös Karibian risteilyn yhteydessä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli