Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Turkmenistan

 

Keski-Aasiassa, Kaspianmeren rannalla sijaitseva Turkmenistan on melko tuntematon, mutta mielenkiintoinen matkakohde. Maan parasta antia ovat historialliset kaupungit, luonnonnähtävyydet sekä alhainen hintataso. Pääkaupunki Ashkabatiin kannattaa lähteä tekemään edullisia ostoksia. Karakumin autiomaa peittää Turkmenistanista noin 90 prosenttia. Sen lisäksi maalla on 1700km rantaviivaa Kaspianmerelle. Maan ilmasto on erittäin kuiva ja sateita saadaan harvoin. Suurin osa sateesta saadaan tammikuun ja toukokuun välillä.

Turkmenistaniin ei ole ihan helppo päästä, sillä matkustajilta vaaditaan jos monenmoista kaavaketta. Helpointa maassa on lomailla jonkin matkatoimiston järjestämällä matkalla. Turkmenistanissa kannattaa liikkua lentokoneella, joka turvallinen, mutta myös naurettavan edullinen vaihtoehto.

Turkmenistanin nähtävyydet

Door to Hell – Darvaza Flaming Crater-kraateri on mielenkiintoinen ja jännittävä nähtävyys. Myös ”Door to Hell”-nimellä tunnettu kaasumonttu on palanut yhtenään vuodesta 1971 lähtien.
Kow Ata – Vuorten alainen, kirkasvetinen sulfaattijärvi
Gonur Tepe – Maailman suurimmat arkeologiset kaivaukset (55 hehtaaria).
Merv, Dekhistan ja Konya-Ugench – Silkkitien varrella sijaitsevat, 2000 vuotta vanhat muinaiset kaupungit tarjoavat viihdettä kaikille historiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille.

Ashkabat

Turkmenistanin pääkaupunki Ashkabat on arkkitehtuurisesti upea ilmestys. Maan entinen presidentti Niyazov rakennutti kaupungin täyteen mahtavia palatseja, marmoritaloja, monumentteja ja kultapatsaita. Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Gypjak-moskeija, Ertugrul Gazi-moskeija, Ashgabat National Museum of History, Turkmen Carpet Museum, Monument Arch of Neutrality–monumentti sekä Unabhangigkeitsdenkmal, itsenäisyyden monumentti. Ostoksia voi tehdä esimerkiksi Tolkuchka-basaarissa tai Ashgabatin Yimpas Shopping Centerissä, joka on maan ainoita länsimaisia kauppakeskuksia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli