Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Praha

Home / Tsekki / Praha

 

Praha on Tsekin kaunis pääkaupunki, jonka monivaiheinen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Kaupunki on täynnä nähtävyyksiä, komeita historiallisia rakennuksia ja pieniä tunnelmallisia kujia. Missä tahansa päin kaupunkia liikkuu, tulee vähän väliä vastaan historiasta muistuttavia asioita. Kaupungin läpi virtaava Vltava-joki ja kukkuloilla sijaitsevat kauniit puistot luovat myös kaupunkiin oman tunnelmansa. Praha on täydellinen kaupunkilomakohde etenkin korkeakulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Suosituin matkustusaika on kesä, jolloin kaupunki on parhaimmillaan. Jos haluat välttää turistisesongin, harkitse matkustamista keväällä tai syksyllä.

Alueet ja kaupunginosat

Staré Město (Vanhakaupunki) on Prahan vanhin osa, joka on nykyään Unescon suojelukohde. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten Raatihuone ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat keskusaukiolla (Staromestské námestí).

Nové Město (Uusikaupunki) on Prahan liike-elämän ja kaupan keskus. Kaupunginosan keskipiste on Václavské náměstí -aukio. Alueella on kaupungin paras valikoima shoppailupaikkoja ja yökerhoja, joissa voi bilettää aamuun asti.

Malá Strana on joen toisella puolella oleva kaunis kaupunginosa, jossa on paljon nähtävyyksiä, etenkin barokkipalatseja. Maltézské náměstí -aukiolla on paljon tasokkaita ravintoloita ja kahviloita. Rannan edustalla on rauhallinen Kampa-saari, josta löytyy nykytaiteen ulkomuseo.

Hradčany on linna-alue, jossa on Prahan linnan lisäksi palatseja, museoita, torneja, kirkkoja ja puutarha-alueita. Kaupunginosasta löytyy Hradčanská-metroasema.

Vinohrady on on keskustan hienoimpia kaupunginosia, josta löytyy paljon hyviä baareja ja ravintoloita. Alueen keskuspaikka on Rauhanaukio ja siellä sijaitsee myös metroasema.

Prahan nähtävyydet

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí) on kaupungissa vierailevien turistien pääpaikka. Aukio on täynnä tunnelmaa ja upeita rakennuksia. Esimerkiksi Týn-kirkko on hyvin näyttävä goottilainen rakennus, joka on peräisin 1300-luvulta. Kaupungintalon tornista on hyvät näköalat ja sinne voi kiivetä parin euron pääsylipulla.

Vanhan raatihuoneen astronominen kello (Pražský orloj) on näyttävä ilmestys, joka lyö aina tasatunnein ihmisten kokoontuessa katselemaan showta. Kelloa alettiin rakentaa jo 1300-luvulla.

Kaarlensilta (Karlův most) on maailman tunnetuimpia siltoja, jota reunustavat kuninkaiden ja pyhimysten patsaat.

Prahan linna (Pražský hradon) on maailman suurin muinaislinna, jonka ympärillä on kokonainen kaupunginosa täynnä palatseja ja muita historiallisia rakennuksia. Alueen suosituin nähtävyys on Pyhän Vituksen katedraali, Prahan merkittävin kirkko, jonka kappelissa säilytetään valtion kruununjalokiviä.

Prahan eläintarha on yhdeksi maailman parhaimmaksi listattu eläintarha.

Kansallismuseossa (Národní muzeum) on vaihtuvia näyttelyitä sekä pysyviä kokoelmia.

Juutalaiskortteli Josefov on purettu suurilta osin, mutta geton tärkeimmät rakennukset on säilytetty. Jäljellä on muutamia seremoniapaikkoja, juutalaissynagogia ja ruumishuone ja juutalainen hautausmaa.

Dancing House eli ”tanssiva talo” on hyvin erikoinen näky kaupungin uudella puolella.

Laterna Magika on Prahan Kansallisteatterin yhteydessä oleva kuuluisa ”musta teatteri”, joka yhdistää musiikkia, tanssia, elokuvaa ja pantomiimia sekä taidokasta valojen ja varjojen käyttöä.

Prahassa on paljon upeita puistoja, joista komeimmat sijaitsevat Petrinin kukkulalla.

Ostokset ja shoppailu Prahassa

Praha on hyvin edullinen ostospaikka verrattuna Helsinkiin. Kannattaa muistaa, että hinnat ovat korkeampia turistipaikoissa, kuten vanhassakaupungissa. Vanhan kaupungin Havelskán markkinakadulta voi ostaa kaikenlaista perinteistä tuliaistavaraa. Pařížská-kadulta löytyvät kansainväliset luksusmerkit. Uuden kaupungin Václavské náměstí -aukio on paikallistenkin suosima alue, jossaa sijaitsee paljon tunnettuja liikkeitä. Aukiolta lähtevä Vodičkova-katu on erittäin hyvä ostoskatu.

Ravintolat ja yöelämä

Perinteinen tšekkiläinen annos sisältää porsasta, kaalia ja perunoita, oluen kera. Toki kaupungista löytyy myös muiden maiden keittiöitä, etenkin kiinalaisia ravintoloita. Ravintoloiden suhteen kannattaa välttää pahimpia turistipaikkoja, kuten vanhaa kaupunkia ja linnoitusaluetta, sillä ne ovat tavallisesti ylihinnoiteltuja ja palvelu voi olla töykeää.

Prahasta löytyy paljon pubeja ja yökerhoja, jotka ovat auki pikkutunneille asti. Duplex on Prahan suosituin yökerho, jossa myös paikalliset nuoret käyvät. Sasazu taas on suosituin tanssiklubi kaupungin eliitin keskuudessa. Blues Sklep on tunnelmallinen kellarijazzklubi vanhassa kaupungissa. Parhaiten tietoa eri paikoista saa hotelleista ja hostelleista saatavista infolehtisistä.

Liikkuminen Prahassa ja matkat Prahaan

Prahassa voi kätevästi liikkua julkisilla: linja-autolla, raitiovaunulla tai metrolla. Yksi kertalippu on voimassa 75 minuuttia ja se käy kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa. Metrollä pääsee kätevästi eri kaupunginosiin ja raitiovaunuilla oikeastaan kaikkialle. Raitiovaunut kulkevat myös yöllä.

Ruzyněn kansainvälinen lentoasema on n. 20km päässä keskustasta. Finnair, Blue1 ja ČSA lentävät Suomesta Prahaan suoria lentoja.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli