Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Tanska / Kööpenhamina, Tanska / Christiania

 

Christianian vapaakaupunki on kaupunginosa Christianshavn-nimisessä kaupunginosassa. Christianian alue on 34 hehtaarin laajuinen ja alueella asuu noin 800-900 asukasta. Vapaakaupunki sai alkunsa vuonna 1971, kun joukko talonvaltaajia valtasi hylätyn sotilasalueen rakennuksia.

Christiania on monella tapaa koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kaupunginosa. Alueella ei ole käytännössä ollut minkäänlaisia rakennusmääräyksiä, joten erilaisten rakennusten ja rakennelmien kirjo on paikoitellen upean erikoinen.

Alue on kiistelty monestakin syystä. Ensinnäkin, alue on erittäin arvokkaalla alueella lähellä (noin 1-2 km) Kööpenhaminan keskustaa, joten 34 hehtaarin laajuinen maa-alue on todella arvokas. Christianian asukkaat eivät kuitenkaan maksa käypää vuokraa tästä valtion omistamasta alueesta, joten mahdolliset verotulot jäävät saamatta. Alueen myyminen rakennettajille toisi valtiolle miljardien kruunujen tuotot. Toiseksi, alueen puoliavoin huumekauppa on heräättää jatkuvasti huolta kritiikkia kööpenhaminalaisten keskuudessa. Vahvojen huumeiden kauppaan puututaan ja siitä rangaistaan. Mietoja huumeita kuten hashista Christianiassa myydään avoimesti.

Alueella on myös viihtyisän oloisia kotikutoisia boheemiravintoloita, muutamia kioskeja ja myymälöitä sekä kojuja, joista voi ostaa mm. käsityöläisten ja paikallisten asukkaiden tekemiä koruja ja muita esineitä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli