Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Tanska / Kööpenhamina, Tanska / Christiania

 

Christianian vapaakaupunki on kaupunginosa Christianshavn-nimisessä kaupunginosassa. Christianian alue on 34 hehtaarin laajuinen ja alueella asuu noin 800-900 asukasta. Vapaakaupunki sai alkunsa vuonna 1971, kun joukko talonvaltaajia valtasi hylätyn sotilasalueen rakennuksia.

Christiania on monella tapaa koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kaupunginosa. Alueella ei ole käytännössä ollut minkäänlaisia rakennusmääräyksiä, joten erilaisten rakennusten ja rakennelmien kirjo on paikoitellen upean erikoinen.

Alue on kiistelty monestakin syystä. Ensinnäkin, alue on erittäin arvokkaalla alueella lähellä (noin 1-2 km) Kööpenhaminan keskustaa, joten 34 hehtaarin laajuinen maa-alue on todella arvokas. Christianian asukkaat eivät kuitenkaan maksa käypää vuokraa tästä valtion omistamasta alueesta, joten mahdolliset verotulot jäävät saamatta. Alueen myyminen rakennettajille toisi valtiolle miljardien kruunujen tuotot. Toiseksi, alueen puoliavoin huumekauppa on heräättää jatkuvasti huolta kritiikkia kööpenhaminalaisten keskuudessa. Vahvojen huumeiden kauppaan puututaan ja siitä rangaistaan. Mietoja huumeita kuten hashista Christianiassa myydään avoimesti.

Alueella on myös viihtyisän oloisia kotikutoisia boheemiravintoloita, muutamia kioskeja ja myymälöitä sekä kojuja, joista voi ostaa mm. käsityöläisten ja paikallisten asukkaiden tekemiä koruja ja muita esineitä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com