Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Tanska / Kööpenhamina, Tanska

 

Kööpenhamina on Tanskan kaunis ja värikäs pääkaupunki, joka tunnetaan erityisesti pyöräilykulttuuristaan, smörrebröd-leivästään, Pieni Merenneito -patsaastaan ja Tivoli-huvipuistostaan. Kaupungissa on myös muita nähtävyyksiä, kulttuuritarjontaa, ravintoloita, baareja ja hyviä shoppailupaikkoja, joista suurin osa sijaitsee ydinkeskustassa. Kööpenhaminaan kuuluu monia omaleimaisia kaupunginosia, joihin kannattaa keskustan lisäksi tutustua, mikäli aikaa on. Fredriksbergin kaupunginosasta löytyy eläintarha, Norrebrossa tarjoilee monikulttuurisuutta ja Christiania on boohemi hippikaupunginosa.

Kööpenhamina on matkailijoiden suosiossa etenkin kesällä heinä-elokuussa. Talvella ja keväällä on hiljaisinta ja silloin kannattaa matkustaa, jos haluaa välttää pahimmat ruuhkat. Kööpenhamina ei ole suomalaiselle erityisen kylmä paikka talvellakaan, sillä lämpötila laskee harvoin nollan alapuolelle.

Kööpenhamina on mukavan vapaamielinen ja rento paikka, joka sopii kaupunkilomakohteeksi ihan kaiken ikäisille.

Christianian vapaakaupunki

Christiania on yksi Kööpenhaminan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Valtaosa turisteista saapuu ja lähtee alueelta alueen pääsisäänkäynnin kohdalta Prinsessegadelta. Mikäli haluat välttää pahimpia turistijoukkoja, niin pääset alueelle myös “takakautta” Lille Mölle kahvilan luota kanaalin rantaan kulkevalta hiekkatieltä sekä Refshalevejn suunnalta.
Lue lisää aiheesta Christiania »

Nyhavn eli uusisatama

Nyhavn (”uusi satama”) on sympaattinen vanha satama ja suosittu turistikohde. Nyhavnissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Kanavassa on mm. turistilaivoja, vesibusseja, teatterivene ja asuntolaivoja. Sataman on rakentanut ruotsalaiset sotavangit vuosina 1671-1673. Nyhavnin vanhin talo on vuodelta 1681. Kuuluisa lastenkirjailija H. C. Andersen on asunut Nyhavnin neljässä eri talossa 20 vuoden aikana. Nyhavnista löytyy myös erinomaiseksi kehuttu hotelli ”Somandshjemmet Bethel” eli Merimieskoti Bethel.

Carlsbergin tehtaat

Carlsbergin tehtaan panivat olutta aina vuoteen 2008 asti, jolloin Vesterbron ja Valbyn kaupunginosissa hehkui makea maltaan tuoksu. Nykyään alueella pannaan ainoastaan pienempiä määriä erikoisoluita.

Carlsbergin tehdasalueen vanhimmat rakennukset ovat peräisin panimon perustamisajoilta 1800-luvun alusta. Tehtaan Visitor Centerissa on mielenkiintoinen museo olutpanimon historiasta. Käynnin päätteeksi voit tietenkin nauttia lasillisen Carlsbergia.

Glypotek

Glypotek eli Glypoteekki on upea museo, jossa yhdistyy antiikin ajan taide ja moderni taide. Joukossa on myös tanskalaista maalaustaidetta ja veistoksia sekä erityisesti ranskalaisia impressionistien ja post-impressionistien teoksia. Esillä on mm. Monét´n, Cezannen ja Van Goghin teoksia.

Glypoteekin sisällä on erittäin vaikuttava ja viihtyisä ympärivuotinen trooppinen puutarha täysikasvuisine palmuineen. Myös arkkitehtuurin osalta rakennuksessa yhdistyy modernismi ja vanha tyyli.

Glypoteekin pääsymaksu on aikuisilta 75 kruunua. Alle 18-vuotiaat pääset sisään ilmaiseksi. Sunnuntaisin Glypoteekkiin on ilmainen sisäänpääsy.

Skuespillehuset ja Kööpenhaminan Oopperatalo

Samalla voit bongata Kööpenhaminan Oopperatalon, joka on samalla Tanskan kansallisooppera. Vuonna 2005 avattu Kööpenhaminan oopperatalo maksoi aikoinaan yli 500 miljoonaa dollari on näin ollen yksi maailman kalleimmista oopperataloista. Oopperan on lahjoittanut Møllerien säätiö, joka on maailman suurimman varustamon Mærskin toinen perustajista. Mærsk on muuten myös Tanskan suurin yritys, joka on vuosi toisensa jälkeen takonut miljardivoittoja.

Skuespilhusetin vastapäätä kanavan toisella puolella on maailman parhaaksi ravintolaksi äänestetty Noma. Mikäli et ole varannut pöytää noin muutamia kuukausia etukäteen tiettynä varausajankohtana, on illallinen Nomassa todennäköisesti mahdottomuus.

Grundvigin kirkko

Jos arkkitehtuuri ja erityisesti kirkkoarkkitehtuuri kiinnostavat, kannattaa vierailla Grundtvigin kirkolla. Grundtvigs kirke, eli Grundtvigin kirkko sijaitsee Bispebergissa noin 5 km Kööpenhaminan keskustasta pohjoiseen. Kirkon rakennustyöt aloitettiin jo 1920-luvulla, mutta se valmistui lopullisesti vasta vuonna 1940.

Bispebjergiin kulkee S-juna, mutta Bispebjergin asema sijaitsee hieman kaukana itse kirkosta, noin 800 metrin päässä. Mm. busseilla 66 ja 6A pääsee selvästi kirkkoa lähemmäs. Tarkemmat aikataulut ja reitit kannattaa katsoa esim. osoitteesta www.reiseplanen.dk

Lue lisää aiheesta Kööpenhamina:
Lennot Kööpenhaminaan
Hotellit Kööpenhaminassa
Ostokset Kööpenhaminassa

Kohteet.fi -toimituksen suosikit (10/2014):
Hotellit: Hotel Skt Petri
Ravintolat: Madklubben steak, Halifax, Kul, Restaurant grønnegade, MASH, UMAMI, Pluto.
Baarit/pubit: Ruby, PS Bar
Yökerhot: ZEN Club


LentohakuHotellihakuLento+hotelli