Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Tansania

 

Itä-Afrikan Tansania lumoaa häkellyttävän monipuolisella luonnollaan. Maassa on valkoisia hiekkarantoja, korkeita vuoristoja ja kansallispuistoja. Vaellusretket Kilimanjaron vuoristolla ovat erittäin suosittuja. Myös safariretket villieläimiä kuhisevissa luonnonpuistoissa ovat unohtumattomia. Tansanian upeilla valkoisilla hiekkarannoilla voi nauttia täydellisestä rantalomasta. Kohde sopii siis aktiivilomailijoille, luonnon ystäville sekä rennosta rantalomailusta nauttiville matkailijoille. Tansanian ilmasto vaihtelee hiukan alueittain, mutta sää on kuitenkin lämmin ympäri vuoden. Vuoristoissa on aina hiukan viileämpää, varsinkin yöllä. Marras-huhtikuussa suuressa osassa maata vallitsee sadekausi. Paras aika matkustaa kohteeseen on syksy, jolloin ilmasto on kuiva ja miellyttävän lämmin ja kesän vilkkain turistisesonki on ohi.

Tansanian nähtävyydet

Tansanian tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat lukuisat kansallispuistot, joista parhaimmistoa ovat mm. Arusha, Tarangire, Ruaha, Serengeti ja Ngorongoro. Muita nähtävyyksiä ovat Sansibarin Stone Town -vanhakaupunki, Tanganyika-järvi ja Kilimanjaron vuoristo.

Tansanian matkakohteita

Sansibar

Sansibar on Intian valtamerellä sijaitseva saariryhmä, jotka ovat todellinen hiekkarantaparatiisi. Kirkkaan veden ja monipuolisen kalalajiston ansiosta Sansibar on myös suosittu sukelluskohde. Saariston suosituimmat rantalomakohteet ovat Unguja ja Pemba. Suurimmalta osalta saari on täysin koskematon. Saaren pääkaupunki on nimeltään Sansibar Town ja sen vanha osa Stone Town kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Kaupunki vanhoine rakennuksineen, kapeine kujineen ja vilkkaine basaareineen on täynnä historiaa. Kiinnostavia nähtävyyksiä ovat vanha orjatori, Palace Museum, Darajanin tori, Livingstonen asuinrakennus ja Changu Island -vankilasaari.

Serengeti

Serengeti on maan kuuluisin kansallispuisto, joka on hyvin merkittävä puisto myös maailmanlaajuisesti. Puisto tunnetaan erityisesti eläinlaumojen vuosittaisesta vaelluksesta, jolloin satojatuhansia gnuita, seeproja ja gaselleja siirtyy alueelta toiseelle sadekauden kasvattaman tuoreen ruohon perässä. Samalla savannin petoeläimet seuraavat laumoja. Puistossa voi ihailla maisemia myös korkealta, nimittäin kuumailmapallon kyydistä. Safarilla voi majoittua hyvätasoisissa telttaleireissä tai lodge-tyyppisissä majataloissa.

Dar es Salaam

Tansanian suurin kaupunki Dar es Salaam on maan entinen pääkaupunki sekä talouselämän ja politiikan keskus. Vilkkaassa kaupungissa on kaunis satama, kiehtovia historiallisia rakennuksia, ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja yöelämää. Lähin ranta, Coco beach, sijaitsee aivan kaupungin edustalla. Ostoksia voi tehdä toreilla, markkinoilla sekä kauppakeskus Mlimani Cityssä.

Kilimanjaro

Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori. Se on muodostunut kolmesta tulivuoresta, joiden huippuja peittää lumi ja jää. Ainoastaan yksi tulivuorista toimii edelleen. Kilimanjaron korkein huippu Uhuru on 5 895 metrissä. Opas on alueella liikuttaessa pakollinen ja retki kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Kilimanjarolla on paljon eritasoisia vaellusreittejä. Helpoilla reiteillä selvitäkseen ei tarvitse olla huippu-urheilija. 2000 metrissä alkaa upea Kilimanjaron kansallispuisto, joka on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Vuoren huipulle pääseminen kestää tavallisesti viikon. Matka kannattaa hoitaa rauhallisesti, sillä liian nopeasti muuttuvissa olosuhteissa iskee helposti vuoristotauti. Ilmasto on vuorilla parhaimmillaan joulu-maaliskuussa, jolloin on kuivaa ja lämmintä.

Matkat Tansaniaan

Tansaniaan järjestetään Suomesta erilaisia kierto- ja safarimatkoja. Tjäreborg puolestaan järjestää Sansibariin pakettimatkoja. Tansania on myös suosittu omatoimikohde. Suoria lentoja ei ole Suomesta saatavilla, mutta muiden maiden kautta voi etsiä lentoja Dar es Salaamiin. Tansaniassa voi liikkua lentokoeella, junalla sekä busseilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli