Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Taiwan

 

Taiwan on Kiinan alaisuuteen kuuluva pieni saarivaltio, jonka muutama maa on tunnustanut omaksi valtiokseen. Taiwan ei ole antanut Kiinan vallan häiritä talouskasvuaan, onhan Taiwan erittäin tunnettu huipputeknologiastaan. Maassa on tiheästi asuttujen metropolien lisäksi myös erittäin monimuotoinen luonto. Itä- ja keski-Taiwan koostuvat metsäisistä vuoristoista, länsi-Taiwan riisin viljelyyn sopivasta alangosta ja Etelä-Taiwan trooppisesta rannikkoseudusta. Taiwanissa voi shoppailla yhdessä Aasian tiheimmin asutussa kaupungissa Taipeissa sekä rentoutua kuvakauniin luonnon helmassa. Maassa on monia mielenkiintoisia kaupunkeja ja taiwanilaiset ovat tunnettuja avoimuudestaan ja ystävällisyydestään. Taiwanin ilmasto on erittäin lämmin. Kesät ovat kuumia ja kosteita. Kevät ja syksy ovat parempia aikoja matkustaa, jos ei pidä liiasta kuumuudesta. Talvet ovat kylmiä maan pohjoisosissa. Matkustamista kannattaa välttää ainoastaan elo-lokakuussa, jotka ovat pahimpia hurrikaaniaikoja.

Nähtävää ja tekemistä

Taipei on Taiwanin suurin kaupunki ja yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Sen suurin nähtävyys on maailman toiseksi korkein rakennus Taipei 101, joka kohoaa 508 metriä maanpinnalta ja sisältää 101 kerrosta. Kaupunki on kuuluisa myös night marketeista eli yötoreista, joissa voi tehdä erittäin edullisia löytyjä ja ruokailla erinomaisella hinta-laatu-suhteella. Suurin näistä on Shilin night market. National Palace Museum, joka sisältää Kiinan kattavimman taidekokoelman, on kolmas lähes välttämätön nähtävyys. Longshan Temple on maan suurimpia ja näyttävämpiä temppeleitä. Kaupungissa on kätevintä liikkua metrolla.

Vierailemisen arvoinen kaupunki on myös Tainan, Taiwanin entinen pääkaupunki, jossa on paljon historiallisia muistomerkkejä keisarillisesta menneisyydestä.

Lugang on vanha kaupunki, jossa on paljon hienoja temppeleitä (esim. Longshan ja Matsu) ja muita perinteisiä rakennuksia puutarhoineen. Hulppeat rakennukset muistuttavat kaupungin suuruuden ajoista.

Kaohsiung on Taiwanin toiseksi suurin, maan eteläosassa sijaitseva kaupunki, joka on erinomainen kohde talvella, kun pohjoisemmissa kaupungeissa hytistään.

Discovery World on Taichungin kaupungissa sijaitseva huvipuisto, joka tarjoaa hurjia vuoristoratoja.

Taiwanissa on paljon luonnonpuistoja, kuten Yangmingshan ja Kenting. Kentigin luonnonsuojelualueelta löytyy rantalomakohde hiekkarantoineen.

Tarokon luonnonpuistossa sijaitseva Taroko gorge -rotko on Taiwanin suosituimpia nähtävyyksiä. Huikea luonnon muovaama rotko on pituudeltaan 20 kilometriä ja sen seinämät ovat erittäin jyrkät. Rotkossa kulkee joki ja lähistöltä löytyy myös kuumia lähteitä. Tätä luonnonähtävyyttä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Taiwanin suurin järvi Sun Moon on suosittu matkailukohde, josta löytyy monenlaista toimintaa, kuten alkuperäisheimojen kulttuurikylä, museoita, temppeleitä, luontopolkuja, veneilyä, ravintoloita ja lomakyliä.

Taiwanin rannikkoseudulla voi harrastaa mm. sukellusta, purjelautailua, melontaa sekä purjehdusta. Maan itäosan upeat vuoret tarjoavat mahdollisuuden vuorikiipeilyyn ja vaeltamiseen.

Taiwanissa on paljon kuumia lähteitä, joiden mineraalivettä pidetään erittäin terveellisenä.

Ostokset ja ravintolat

Taiwan on erinomainen shoppailumaa. Etenkin Taipeissa on valtava määrä erilaisia ostoskeskuksia ja ostoskatuja, jotka ovat keskittyneet myymään tiettyjä tuotteita, esim. Hankou Street (kamerakatu). Night market –yötorit ovat parhaita paikkoja tehdä edullisia löytöjä.

Taiwanissa on erittäin laaja ruokavalikoima, joka koostuu kiinalaisesta, japanilaisesta sekä muiden Aasian maiden keittiöistä. Taiwanilla on myös joitain omia erikoisuuksia, kuten hajutofu ja pihvinuudelit. Yötoreilta saa parasta ruokaa halvimpaan hintaan. Suurimmista kaupungeista löytyy myös kaikki kansainväliset ketjuravintolat.

Matkat Taiwaniin

Suomesta ei ole Taiwaniin suoria lentoja. Nopeimmat lennot kulkevat Hong Kongin ja Japanin kautta. Maan pohjois-eteläsuunnassa kulkee rautatie. Taiwan High Speed Rail –luotijuna kulkee 300 kilometrin tuntivauhtia ja matkat suurien kaupunkien välillä hoituvat nopeasti. Kaupunkien välillä voi liikkua myös busseilla, mutta varaudu siihen, että niissä saatetaan laulaa karaokea. Suurimmissa kaupungeissa on kätevintä liikkua metrolla. Taksit ovat hyvin edullisia ja luotettavia. Oman auton vuokraaminen on myös kannattava vaihtoehto, jos haluaa nähdä maata joka puolelta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli