Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Suriname

 

Etelä-Amerikassa, Atlantin valtameren rannalla sijaitseva Suriname on vähemmän tunnettu matkailukohde, joka sopii kaikille seikkailunhaluisille ja luonnonystäville. Suriname tunnetaan laajoista, koskemattomista sademetsistään, joiden kasvi- ja eläinkunta ovat hyvin monimuotoisia. Maassa sijaitsee monia luonnonpuistoja ja suojelualueita, joissa ainutlaatuiseen luontoon voi tutustua helposti. Turismi on maassa hyvin alkeellista, joten kohde vaatii matkailijalta omatoimisuutta. Surinamessa pärjää hyvin englanninkielellä. Matkailijan tulee muistaa kunnioittaa Surinamen kulttuuria ja esimerkiksi paikallisia ei saa kuvata ilman lupaa. Maan ilmasto on lämmin ja kostea ympäri vuoden. Vuoden keskilämpötila on noin 27 astetta. Päivälämpötilat kohoavat helposti jopa 35 asteeseen.

Surinamen nähtävyydet

Surinamen luonto on säilynyt todella hyvin alkuperäisessä muodossaan. Maan ainutlaatuiseen luontoon voi tutustua helpommin luonnonpuistoissa, kuin että lähtisi omatoimisesti rämpimään sysiviidakoihin. Kuuluisimpia luonnonpuistoja ovat Brownsberg, Galibin, Coppename Manding, Wia Wia, Tafelberg ja Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Central Suriname Nature Reserve. Sademetsään johtavilla joilla järjestetään toki veneretkiä eri firmojen toimesta ja esimerkiksi Paramaribo toimii hyvänä retkitukikohtana.

Surinamen pääkaupunki Paramaribo on hyvin monikulttuurinen kaupunki, joka on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Suriname on Hollannin vanha siirtomaa, joten hollantilaisuus tulee vastaan kaupungin arkkitehtuurissa sekä kadunnimissä. Nähtävyyksiä ovat mm. Karibian suurin moskeija Mosque Keizerstraat, presidentin palatsi sekä maailman suurin puukirkko Catholic Peter & Paul.

Matkustaminen Surinameen

Suomesta ei ole suoria lentoja Surinameen, mutta kohteeseen voi matkustaa esim. Amsterdamin, Miamin tai Curacaon kautta. Surinamen kansainvälinen lentokenttä sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Paramaribosta. Lentojen hinnat liikkuvat 1000–5000 euron välillä. Surinamessa kannattaa liikkua busseilla sekä jokiveneillä. Taksit ovat melko kalliita ja hintoihin lisätään yleensä turistilisä. Vuokra-auton hankkiminen ei ole kannattavaa tieverkoston vähäisyyden ja huonokuntoisuuden vuoksi.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli