Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Sri Lanka

 

Sri Lanka sijaitsee Intian kaakkoispuolella Intian valtameressä. Maa ihastuttaa kauniilla hiekkarannoillaan, mielenkiintoisilla historia- ja kulttuurikohteillaan sekä monipuolisella luonnollaan. Sisämaassa vallitsevat vuoristot ja viidakot, joissa on runsas eläimistö. Maan keskiosan ylänköjen maisemaa hallitsevat teeplantaasit. Sri Lanka on yksi maailman suurimmista teen viejistä. Rannikolta löytyvät komeat rannat, joilla suosittuja aktiviteetteja ovat etenkin surffaus, snorklaus ja sukeltaminen. Maa on erinomainen kohde rantaelämää etsiville, eksotiikka kaipaaville sekä luontoseikkailuja hamuaville matkailijoille.

Sri Lankan rannat ja luonto ovat todellinen nähtävyys. Yalan kansallispuistossa näkee Sri Lankan monipuolisen ja rikkaan luonnon parhaimmillaan. Alue pitää sisällään useita eri puistoja ja villieläinnalueita. Puistossa voi nähdä mm. elefantteja, puheleita, apinoita, krokotiileja, leopardeja ja harvinaisia lintulajeja. Saarella on lukuisia temppeleitä, joista ainakin muutamaan kannattaa käydä tutustumassa.

Maan pääkaupunki on Sri Jayewardanapura-Kotte, mutta Colombo on kaupungeista suurin . Majoituspaikkoja löytyy luksushotelleista majataloihin. Hinnat ovat suomalaisille erittäin edullisia. Sri Lankalla vallitsee trooppinen ilmasto ja lämpötila pysyttelee 25-30 asteessa ympäri vuoden.

Sri Lankan sisällissota julistettiin päättyneeksi vuonna 2009. Tilanne on parantunut huomattavasti, mutta se ei ole tuonut maahan pysyvää rauhaa. Matkailijoille ei voi taata sataproenttista turvallisuutta. Sri Lanka on myös altis tsunameille ja vuoden 2004 tsunami teki maassa pahaa jälkeä.

Colombo

Sri Lankan suurin kaupunki Colombo on maan kaupallinen keskus. Elämänmeno on vilkasta ja liikenne kaoottista, mikä voi yllättää matkailijan. Kaupungista löytyy nähtävää: museoita, taidegallerioita, satama, puistoja ja temppeleitä. Gangaramaya on yksi Colombon tärkeimpiä buddhalaisia temppeleitä. Pettahin alueelta löytyy suuri määrä ostoskatuja, joissa voi ostaa paikallisia tuotteita. Fort taas on Colombon bisneskeskusta, josta löytyy mm. presidentin palatsi ja puutarha. Colombolla on myös oma eläintarha nimeltään Dehiwala Zoo.

Negombo

Negombo on paikka, jossa voi vietää rentouttavaa rantalomaa. Se on samalla myös vilkas kaupunki, jossa pääsee sisään aitoon srilankalaiseen meininkiin. Negombon meluisilla kauppakaduilla voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä. Kalamarkkinoilta voi ostaa vastapyydettyä kalaa. Myös baareja ja ravintoloita löytyy.

Hikkaduwa

Hikkaduwa on yksi Sri Lankan tunnetuimmista ja perinteisimmistä rantakohteista, jossa palvelut ovat kohdallaan. Hiekkaranta on ihanteellinen ja sukellusmahdollisuudet ovat loistavat. Vesi on kirkasta ja rannan läheisyydessä on kaunis koralliriutta. Paikallista arkielämää pääsee näkemään, kun poistuu rannalta vähän sisämaahan päin.

Beruwala

Beruwala on paikka, jonne mennään pääasiassa rentoutumaan ja loikoilemaan rannalle. Paikka on rauhallinen ja kiireetön. Se sijaitsee 50 kilometrin päässä Colombosta. Rannan edustalta löytyy ravintoloita ja baareja. Läheisin pieni kylä on Aluthgama, jossa voi käydä tekemässä ostoksia toreilla ja pienissä kaupoissa.

Galle

Gallen kaupunkiin kuuluu sekä vanha että uusi osa, jotka ovat hyvin erilaisia. Vanhakaupunki on mukavan hiljainen ja rauhallinen paikka, jota koristavat kauniit hollantilaistyyliset rakennukset. Suurin nähtävyys on Dutch Fort, portugalilaisten valloittajien rakentama linnoitus. Uusi puoli on vilkas kaupankäynnin keskus, jonka torilta voi ostaa paikallisia herkkuja ja muita tuotteita. Ostoskeskus Manjarinissa voi shoppailla hyvin edullisesti.

Bentota

Bentota on suosittu rantalomakohde, jossa voi harrastaa monipuolisesti vesiurheilulajeja. Induruwa beachilta löytyy kilpikonnien munimispaikka. Teen ystävien kannattaa suunnata Chaplon Tea Centeriin, jossa tarjoillaan vastapoimituista teelehdistä valmistettua teetä. Bentotalla järjestetään vuosittan joulukuun lopulla festivaalit, jossa voi nähdä elefantteja, tanssijoita ja tulennielijöitä. Aluthgaman kylä sijaitsee pienen matkan päässä joen toisella puolella, jonne pääsee veneellä. Bentotan joella järjestetään myös luontoretkiä.

Marawila

Marawila on hyvin rauhallinen paikka, jossa ei ole kauheasti turisteja. Paikallisella rannalla voi viettää aikaa hyvin rauhassa. Marawilan kylässä voi käydä tekemässä ostoksia paikallisilla markkinoilla ja syömässä ravintolassa. Hotellit järjestävät aktiviteetteja. Marawilasta on lyhyehköt matkat vähän vilkkaampiin kaupunkeihin Negomboon ja Chilawiin.

Kalutara

Kalutara on luonnonkaunis rantakohde, joka on vain 40 kilometrin päässä Colombosta. Sen ranta on erittäin kaunis. Kalutarassa ollessa kannattaa vierailla historiallisessa Asokaramayan buddhatemppelissä. Kalutara Bodiya on yksi Sri Lankan tunnetuimmista pyhäköistä. Kalutarassa on kaksi juna-asemaa, Kalutara North ja Kalutara South.

Hyvä tietää:

– Sri Lankaan matkustavien tulee hakea matkustuslupa. Hakemuksen voi täyttää sähköisesti.
– Julkista liikenteen linja-autojen tai junien käyttöä ei suositella vaarallisen liikenteen ja pommi-iskujen varalta. Käytä luotettavien autovuokraamojen ja hotellien ajoneuvoja.
– Myös kaikenlaisia tapahtumia ja paikkoja, jossa on väentungosta, kehotetaan välttämään.
– Saarella esiintyy malariaa, joten on syytä ottaa rokotus ennen matkaa. Myös denguekuumetta esiintyy.
– Maan itä- ja pohjoisosat eivät ole turvallisia matkustuspaikkoja.
– Joillakin alueilla liikkumista rajoitetaan purkamattomien miinakenttien vuoksi. Ota varoitukset tosissaan.
– Ravintoloissa ja takseissa kuuluu tipata.
– Temppeleissä tulee peittää olkapäät ja sääret. Hellyydenosoitusten antamista kaduilla tulee myös välttää.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli