Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Slovakia / Bratislava, Slovakia

 

Bratislava on Slovakian pieni pääkaupunki, joka sopii erinomaiseksi viikonloppukohteeksi perheille ja pariskunnille. Bratislava sijaitsee kahden eri valtion rajalla, Itävallan ja Unkarin. Kaupungissa riittää pienestä koostaan huolimatta paljon historiallista nähtävää. Syöminen ja juominen on kaupungissa hyvin edullista. Bratislava on hyvin kaunis ja vehreä kaupunki, jonka keskustassa on paljon puistoja. Sen lisäksi kaupungin läpi kulkee upea Tonava. Hyvin läheltä keskustaa löytyy metsiä ja virkistysalueita, joissa on hyviä vaellusreittejä. Kesällä Bratislavassa on hyvin kuumaa ja kuivaa, ja talvella lämpötila laskee pakkasen puolelle. Kaupunki on aina melko tuulinen.

Bratislavan nähtävyydet

Vanhakaupunki on Bratislavan mielenkiintoisin osa. Hviezdoslavovo namestie -keskusaukio on suosittu ajanviettopaikka, josta löytyy mm. renessanssityylinen suihkulähde sekä paljon kahviloita ja ravintoloita. Lähistöltä löytyy monia nähtävyyksiä, kuten Mirbachovin palatsi, Fransiskaanikirkko, Arkkipiispan palatsi, Raatihuone ja viinimuseo.
Devinin linna on koko maan suurin linna, joka sijaitsee jyrkänteellä kaupungin keskustan laidalla. Linnassa järjestetään kaikenlaisia tapahtumia ja sieltä löytyy kauppoja ja ravintoloita. Talvisin linna on suljettu.
Bratislavan linna hallitsee Bratislavan kaupunkikuvaa. Linnassa on maan parlamentin tiloja, kansallisgallerian kokoelmia, näyttelyitä ja Slovakin kansallismuseo. Linnasta avautuu hienot näkymät jopa Itävaltaan ja Unkariin asti.
Mikaelin portti on ainoa keskiajan linnoituksista säilynyt osa, jossa toimii nykyään asemuseo.
Pyhän Martinuksen katedraali on maan vanhin kirkko sekä yksi kaupungin maamerkeistä, jonka raketaminen aloitettiin jo 1200-luvulla.

Bratislava on puistojen kaupunki. Hyviä käyntikohteita ovat esimerkiksi Janka Král, joka on koko Euroopan vanhin julkinen puisto sekä Tonavan ranalla sijaitseva Horský, joka on kaupungin suurin puisto.
Bratislavan zoologinen puutarha esittelee 150 eri eläinlajia. Puutarhasta löytyy lapsille myös leikkikenttiä ja poniratsastusta.

Bratislavan ravintolat ja yäelämä

Bratislavan ravintolat ovat hienoja ja tunnelmallisia. Etenkin vanhastakaupungista löytyy erittäin idyllisiä ja tasokkaita ravintoloita, pubeja ja kahviloita. Hintataso on erittäin edullinen. Erityisesti kesäaikaan Bratislavan yöelämä on melko vilkasta, jolloin vanhankaupungin pubit täyttyvät ulkomaisista juhlijoista. Baareja kannattaa lähteä katsastamaan Venturska-kadulta, joka on kesäisin täynnä terasseja. Panska-katu on myös vilkasta baarialuetta.

Ostokset Bratislavassa

Kaupungin paras ostoskatu on Obchodná ulica. Bratislavassa on paljon myös toreja ja ostoskeskuksia, joista suosituimpia ovat ovat Polus City Center, Aupark, Shopping Palace ja Avion Shopping Park.

Liikkuminen

Helpoten kaupungissa liikkuu raitiovaunulla, jonka reittiverkosto kattaa koko kaupungin. Suoraa lentoyhteyttä ei ole Suomesta ole. Kätevintä on lentää kohteeseen Prahan kautta tai sitten Wienin kautta, josta Bratislavaan pääsee junalla sekä bussilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli