Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Seychellit

Home / Seychellit

 

Intian valtamerellä sijaitseva Seychellit koostuu noin 115 saaresta, joista vain 33 on asuttuja. Suurin osa väestöstä asuu Mahélla, jolla sijaitsee myös pääkaupunki Victoria ja lentokenttä. Kannattaa loman aikana tutustua useampaan saareen, sillä kaikki saaret ovat hyvin omanlaisiaan. Kaikki saaret ovat mukavan rauhallisia ja luonnonkauniita.

Seychellit on täydellinen rantalomakohde, sillä valkeita hiekkarantoja on valtavasti. Erilaisia aktiviteettejakin voi harrastaa, kuten snorklausta, sukellusta, syvänmerenkalastutas sekä veneilyä. Sukellus on saaristossa erittäin suosittu laji, sillä meressä uiskentelee valtava määrä eksoottisia kaloja. Seychelleillä asustaa myös paljon alkuperäisiä eläin- ja kasvilajeja. Aldabran atollilla asuu maailman suurin jättiläskilpikonnapopulaatio.

Turistien määrää saaristossa on rajoitettu, ja sen ansiosta hotelleissa ja saarilla ei ole tungosta, vaan lomailla saa hyvin rauhassa. Seychellit ei ole mikään kulttuuri- ja shoppailukohde, eikä iltaelämääkään oikein löydy, mutta paikan tunnelma perustuukin enemmän luontoon ja ilmastoon. Ainutlaatuinen luonto ja kristallinkirkas meri lumoavat matkailijan.

Ilmasto saaristossa on trooppinen ja lämpötila vaihtelee 24 ja 30 asteen välillä. Paras aika matkustaa kohteeseen on kuivalla kaudella touko-lokakuussa. Ainoastaan Mahelta löytyy bussiverkosto, mutta muilla saarilla pääsee kulkemaan edullisesti takseilla tai vuokra-autolla.

Mahe

Mahella asuu suurin osa Seychellien väestöstä ja siellä sijaitsee myös pääkaupunki Victoria. Mahe on kaikista saarista vilkkain ja koko saariston keskus. Saarta ympäröi valkoinen hiekkaranta ja rauhallisia rantoja löytää helposti. Suosituin ranta on nimeltään Beau Vallon Bay. Mahella on muutama disko ja baari, joten yöelämääkin pääsee tarvittaessa viettämään. Golfkenttäkin löytyy. Turismista huolimatta saari on säilyttänyt omaleimaisuutensa.

Pääkaupunki Victoria

Victoria on hyvin pieni ja tunnelmallinen kaupunki, mutta ei ole tavallisten pääkaupunkien tavoin mikään kulttuuri- ja shoppailukohde. Victorian tunnelma piileekin enemmän saaren luonnossa ja rannoissa. Ravintoloita kyllä löytyy ja muutama yökerhokin. Kaupungin vilkkain paikka on Sir Selwyn Selwin Clarke -tori, josta voi ostaa mm. simpukoista valmistettuja koruja ja rantavaatteita.

Praslin

Praslin on Seychellien toiseksi suurin saari, mutta tunnelmaltaan rauhallinen ja paikallinen. Se on täydellinen sukellus- ja snorklauskohde kirkkaan vetensä ja runsaiden koralliriuttojensa ansiosta. Suosituimmat rannat ovat Anse Lazio ja Anse Georgette. Ainutlaatuinen nähtävyys on Valleé de Main luonnonpuisto, jossa kasvaa rauhoitettuja Coco de Mer -palmuja. Praslinilla on paljon vaellusreittejä, joilla pääsee tutustumaan kuvakauniiseen luontoon. Pienellä saarella on helppoa liikkua polkupyörällä. Saarella on oma lentokenttä, josta lähtee lentoja useita kertoja päivässä Mahéén ja takaisin.

Denis Island

Denis Island on yksityisessä omistuksessa oleva saari, joka panostaa ekomatkailuun ja kestävään kehitykseen. 60 % saarella tarjottavasta ruuasta tulee saaren omilta viljelyksiltä ja kaikki tavarat ovat pääasiassa lähellä valmistettuja. Saarella voi harrastaa mm. kalastusta, sukellusta, tennistä, purjehdusta ja purjelautailua. Denis Island sopii erityisesti pariskunnille ja häämatkailijoille.

La Dique

La Digue on pieni ja rauhallinen paikka, jota sanotaan Seychellien kauneimmaksi saareksi. Anse Source d’Argent on yksi maailman kuvatuimmista rannoista sen uskomattoman kauneuden vuoksi. Rannoilta löytyy saarelle omaleimaisia, veistoksellisia graniittimuodostelmia. Saarella ei liikuta ollenkaan autoilla, vaan siellä kuljetaan pääasiassa polkupyörillä ja vanhanaikaisilla härkävaunuilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli