Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Senegal

 

Senegal on monipuolinen matkailumaa, joka tarjoaa aurinkoa, eksotiikkaa, kulttuuria, hienoja hiekkarantoja sekä nähtävyyksiä, joista kolme kuuluu UNESCON suojelukohteisiin. Maan monimuotoinen luonto mm. koostuu karuista aavikoista, tiheistä viidakoista, mangrovesoista ja kauniista hiekkarannoista. Etenkin erinomaiset rannat houkuttelevat turisteja eri puolilta maailmaa. Senegalista löytyy monia lomakyliä, joissa on hyvätasoiset palvelut hotelleineen ja ravintoloineen. Senegal on ilmastoltaan trooppinen ja sadekausi kestää kesäkuusta lokakuuhun.

Senegalin nähtävyydet

Ile de Goréen saari – Dakarin edustalla sijaitseva saari ja tunnettu, historiallinen orjakaupan keskus. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva saari on museoineen yksi Dakarin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Ile de Góree sopii myös rauhoittumiseen ja rannalla oleiluun. Rauhallisella saarella ei ole ollenkaan teitä eikä autoja.

Saint-Louisin saari – Saint-Louisin keskustasaari kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Senegambian kivikehät – 15 000 neliökilometrin alueelle levittäytyvät kivikehät pystytettiin 700-luvulla hautojen päälle. UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva nähtävyys ulottuu myös Gambiaan asti.

Djoudjin kansallinen lintujensuojelualue – Senegal-joen rannalla sijaitsevassa puistossa pesii mm. pelikaani, ruskohaikara, afrikankapustahaikara, jalohaikara ja merimetso. Alueella talvehtii satojatuhansia muuttolintuja.

Niokolo-Koban kansallispuisto – Vuonna 1954 perustetussa puistossa elelee mm. norsuja, leijonia, leopardeja, simpansseja, paviaaneja ja virtahepoja.

Dakar

Maan pääkaupunki Dakar on yksi Afrikan merkittävimpiä satamakaupunkeja ja mantereen läntisin piste. Dakar on hyvä aloituspiste Senegalin matkalle. Dakarin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Institut Fondamental d’Afrique Noir–museo, Góreen saari ja Maison des Esclaves–orjatalo. Dakarista löytyy myös hyviä rantoja, joista suosituimpia ovat Plage Bel-Air ja Góreen saaren ranta. Kaupunki tarjoaa myös perinteisiä toreja, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja livemusiikkia. Dakar on länsi-afrikkalaisen musiikin keskus ja kaikenlaisia konsertteja järjestetään todella paljon.

Saint-Louis

Saint-Louis on Ranskan entinen siirtomaakaupunki, joka oli aikoinaan Länsi-Afrikassa tärkeä kulttuurillinen ja taloudellinen keskus. Keskustasaari on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Siirtomaakauden tunnelma on säilynyt kaupungissa hyvin. Jazz-henkinen Saint-Louis muistuttaakin hyvin paljon esimerkiksi Havannaa ja New Orleansia. Toukokuun aikoihin kaupungissa järjestetään jazz-festivaalit.

Casamance

Casamance on Senegalin suosituimpia rantalomakohteita, josta löytyy koko Länsi-Afrikan upeimmat rannat. Casamancen alueen luonto on hyvin monipuolinen. Rantojen lisäksi alueelta löytyy mangrovesoita ja vehreitä metsiä. Suosittu hotellialue on Cap Skirring. Casamancessa voi yöpyä sekä luksushotelleissa että perinteisimmissä majapaikoissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli