Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saudi-Arabia

 

Lähi-idässä sijaitseva suuri kuningaskunta, Saudi-Arabia, on eittämättä mystinen ja mielenkiintoinen matkakohde, mutta varsin vaikeapääsyinen. Ihmisoikeuksia (etenkin naisten kohdalla) poljetaan rajusti ja myös ulkomaalaisiin sovelletaan islamilaista lainsäädäntöä hyvin tiukasti. Säännöt kannattaa ottaa vakavasti. Niistä voi lukea tarkemmin esimerkiksi ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Saudi-Arabiaan on vaikeaa päästä ja turismi on hyvin rajoitettua. Naiset eivät saa yleensä tulla yksin maahan, vaan heidän on matkustettava lähisukulaisen seurassa. Jos viisumin saaminen onnistuu, hoituvat loppujärjestelyt melko helposti. Tullitarkastukset ovat tiukkoja. Kotiin on syytä jättää alkoholi, pornografia, naistenlehdet ja uskonnolliset esineet.

Kesällä Saudi-Arabian ilmasto on todella kuuma ja kuiva. Kesällä huhti-syyskuussa päivälämpötila on 45-55 astetta. Rannikolla on hiukan viileämpää ja kosteampaa. Talvella sisämaassa on kylmää, mutta rannikolla päivälämpötilat liikkuvat 20 asteen paikkeilla.

Saudi-Arabiaan voi lentää esimerkiksi Lontoon tai Dubain kautta. Maan tärkeimmät lentokentät sijaitsevat Riadissa ja Jeddassa. Saudi-Arabia on varsin iso maa, joten lentäminen on paras vaihtoehto liikkua kaupunkien välillä. Vuokra-auton hankkiminen ei ole järin turvallista, sillä paikalliset noudattavat liikennesääntöjä huonosti ja liikenneonnettomuudet ovat hyvin yleisiä. Naiset eivät saa ajaa autoa ollenkaan.

Riad

Pääkaupunki Riad sijaitsee maan keskiosassa, keskellä autiomaata. King Khaledin lentoasema sijaitsee 35 km päässä keskustasta. Moderni kaupunki on yhdistelmä pilvenpiirtäjiä sekä perinteistä itämaista arkkitehtuuria. Riadin korkein pilvenpiirtäjä, Kingdom Centre (302 m), on Saudi-Arabian toiseksi korkein rakennus. Riadin ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupungista löytyy valtavia kauppakeskuksia ja pieniä putiikkeja. Hinnat ovat suomalaisittain melko edullisia. Kaikki kaupat sulkevat ovensa rukousaikana viisi kestää päivässä. Riadissa ei ole baareja eikä yökerhoja, sillä alkoholi on laitonta. Kaupungin julkinen liikenne on lähes olematonta, joten helpointa on liikkua omalla autolla tai taksilla. Katuja ei yleensä ole nimetty eikä taloja numeroitu, mikä vaikeuttaa suunnistamista.

Jedda

Jedda on Saudi-Arabian matkailun keskus, josta löytyy upeita hotelleja, kattavia ostosalueita, hyviä ravintoloita, kävelykatuja sekä rantoja. Rannalle levittäytyvä turistialue on palveluiden ympäröimä. Meren rannan edustalla on 30 km pitkä rantakatu, Corniche. Punaisenmeren rannalla voi harrastaa mm. sukeltamista. Jeddan modernista kaupungista löytyy myös vanhakaupunki, al-Balad, joka tunnetaan korallista rakennetuista taloistaan. Myös Jeddassa pätevät yleiset islamilaiset lait (esim. alkoholia ei ole saatavilla, naisten tulee pukeutua kaupungilla peittävästi, miehille ja naisille on ravintoloissa eri osastot jne).


LentohakuHotellihakuLento+hotelli