Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / San Marino

 

San Marino on Italian sisällä sijaitseva kääpiövaltio, joka on leveimmillään vain 13 km pituinen. Maa koostuu pienistä kylistä jotka sijaitsevat vuoren rinteellä ja niiden juurella. Monte Titano -vuoren huipulla sijaitsee pääkaupunki San Marino. Kaupungin keskusta on hyvin vanha ja itsessään nähtävyys. San Marinosta löytyy mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä.

San Marinon nähtävyydet

San Marinon vanhakaupunki on maan keskuspaikka, josta nähtävyydetkin löytyvät. Kaupunki on maailmanperintökohde, joka lumoaa ikiaikaisilla muureillaan, linnoituksillaan ja vanhoilla hyvin säilyneillä kivitaloillaan.

Titanovuoren päällä sijaitsevat kolme tornia ovat maan symboleja. Guaita on 1000-luvulla rakennettu, maan vanhin ja historiallisesti merkittävin torni. Cesta-tornissa toimii nykyisin asemuseo. Kolmas torni on nimeltään Montale, mutta sinne ei pääse sisälle.

Palazzo Publico -kaupungintalo on keskustan tärkeimpiä nähtävyyksiä, joka on näyttävä sekä sisältä että ulkoa päin.

San Marinon Valtionmuseo pitää sisällään maan historiaa monessa kerroksessa, joissa on omat teemansa.

San Marinossa on muutamia kirkkoja, joista näyttävimmät ovat Pyhän Marinuksen basilika ja Pyhän Franciksen kirkko.

Ravintolat ja kahvilat

Suurin osa ravintoloista ja kahviloista sijaitsevat San Marinon kaupungin keskustassa. Ruokakulttuuri on samanlainen kuin Italiassa.

Ostokset

San Marino on pienuudestaan huolimatta hyvä ostospaikka. Kaupungista löytyy paikallisia markkinoita, viehättäviä pikkuputiikkeja sekä muotia.

Matkat San Marinoon

Lähin lentokenttä sijaitsee Italian Riminissä, josta voi jatkaa bussilla matkaa San Marinoon. Lentokentältä on matkaa maahan vain 30 km. Suomesta on suoria lomalentoja Riminiin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli