Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Samoa

 

Samoa on Tyynellämerellä sijaitseva saaristovaltio. Amerikan Samoan kanssa se muodostaa Samoan saariston, joka puolestaan on osa Polynesian saariryhmää. Samoan tuliperäisiltä saarilta löytyy tulivuorten lisäksi vehreitä sademetsiä, vesiputouksia, hiekkarantoja sekä rikas kasvisto ja eläimistö. Samoalla voi harrastaa mm. sukellusta, snorklausta, kalastamista, surffausta, patikointia ja golfia. Samoa on hyvin uskonnollinen maa, joten naisten tulee välttää paljastavaa pukeutumista kaupungeissa.

Samoalla on trooppinen ilmasto. Päivän ylin lämpötila on koko vuoden noin 30 astetta ja yön alin noin 23 astetta. Sateita saadaan ympäri vuoden, mutta varsinainen sadekausi kestää marraskuusta huhtikuuhun. Maanjäristykset ja tsunamit ovat alueella mahdollisia.

Samoan nähtävyydet

Apia on Upolu-saarella sijaitseva Samoan pääkaupunki, josta löytyy hyviä hotelleja, ostospaikkoja, markkintoita, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Apia on oikea kohde niille, jotka hakevat Samoan lomaltaan myös vilkasta yöelämää ja ostosmahdollisuuksia. Lalomanu Beach on Upolun kauneimpia rantoja.

Savai’in saari on tunnettu tulivuoristaan, joita löytyy peräti 450. Matkailijat voivat patikoida vuoristoissa ja viidakoissa sekä nauttia saaren alkuperäisestä luonnosta. Savai’in sukellus- ja snorklausmaastot ovat myös loistavat. Monet eri sukellusfirmat järjestävät retkiä upeille koralliriutoille.

Manolo on pieni saari, jossa voi tutustua aitoon samoalaiseen arkielämään. Saarella voi yöpyä esimerkiksi kotimajoituksessa ja harrastaa sukeltamista.

Matkat Samoalle ja liikkuminen

Molemmat kansainväliset lentokentät löytyvät Apiasta. Suoria lentoja ei ole Suomesta tarjolla. Lentojen hinnat Samoalle liikkuvat parista tuhannesta eurosta ylöspäin.  Samoan saarilla voi kulkea edullisesti busseilla ja takseilla tai sitten omalla vuokra-autolla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli