Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Sambia

 

Sambia on täydellinen kohde niille, jotka haluavat maistaa palan oikeaa Afrikkaa. Sambia tunnetaan erityisesti Victorian putouksista ja upeista luonnonpuistoistaan. Maan läpi virtaa Sambesi-joki. Seikkailijaluonteisille matkailijoille on tarjolla runsaasti aktiviteetteja. Sambia on yksi maailman harvaan asutuimmista ja köyhimmistä maista. Paikalliset ovat ystävällisiä ja turistit ovat alueelle hyvin tervetulleita. Heikko julkinen liikenne ja paikoin vaikeat maastot luovat matkailijalle omat haasteensa.

Sambian ilmasto on trooppinen. Kuuminta ja kuivinta on syyskuusta marraskuuhun, jolloin lämpötila voi olla yli 30 astetta. Sadekausi kestää joulukuusta huhtikuulle. Täten paras aika matkustaa Sambiaan on kuivan kauden aikana touko-syyskuussa, jolloin ilmasto on miellyttävimmillään.

Nähtävyydet

Sambia on lukuisten kansallispuistojen maa. Suosituimpia puistoja ovat Kafue ja South Luangwa, joissa voi bongata kaikki Afrikan yleiset eläinlajit. South Luangwa on erityisesti lintubongareiden suosikkikohde. Puistoihin järjestetään eripituisia safareja, joista jokainen voi valita itseään miellyttävimmän vaihtoehdon. Leirintäalueilla voi yöpyä joko hyvin varustellussa mökissä tai tavallisessa teltassa.

Victorian putoukset sijaitsevat Zimbabwen rajalla. Unescon suojeluperintökohteeksi valittu luonnonnähtävyys on Sambian matkan ehdoton kohde. Putouksilla järjestetään erilaisia aktiviteetteja, kuten benji-hyppyjä ja helikopterilentoja.

Livingstone on Sambian suosituin turistikaupunki, jossa Victorian putoukset sijaitsevat. Siirtomaaluonteinen kaupunki on extreme-matkailijoiden tukikohta. Saatavilla on paljon aktiviteetteja, kuten koskenlaskua ja benji-hyppyjä.

Lusaka on Sambian pääkaupunki. Kaupungissa voi tehdä ostoksia sekä toreilla että ostoskeskuksissa. Lusakassa on monipuolinen valikoima ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Maan historiaan voi tutustua kansallismuseossa.

Matkat Sambiaan

Sambiaan on saatavilla lentoja useiden Euroopan maiden kautta. Lennot saapuvat Lusakaan tai Livingstoneen. Kaukomatkatoimistot järjestävät kohteeseen safaripainoitteisia valmismatkoja. Sambiassa välimatkat ovat pitkiä, joten lentäminen on nopein tapa liikkua. Kaupungista toiseen voi liikkua bussilla tai junalla, mutta aikataulut eivät ole parhaat mahdolliset. Suurien kaupunkien sisällä kulkee minibusseja. Myös oman auton vuokraaminen on mahdollista, mutta kannattaa varautua siihen, että tiet ovat huonokuntoisia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli