Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Salomonsaaret

 

Tyynellä valtamerellä sijaitseva Salomonsaaret muodostuu yhteensä 900 saaresta, joista noin 320 on astutettuja. Suurimmat saaret ovat Guadalcanal, Malaita, Santa Isabel, Choiseul, Makira ja New Georgia. Lähes kokonaan turisteista vapaa saaristo sopii seikkailijaluontoisille luontomatkailijoille. Salomonsaarilta löytyy tulivuoria, sademetsiä, mahtavia sukelluskohteita sekä toisen maailmansodan aikaisia jäänteitä. Saarilta löytyy paljon kotoperäisiä lintuja ja nisäkkäitä, joita ei tavata muualla maailmassa.

Touko-joulukuussa saaristossa vallitsee lauhkea ja kuiva kausi. Joulukuun puolivälistä toukokuun puoliväliin asti ilmasto muuttuu sateisemmaksi ja lämpötilat korkeammiksi. Keskimääräinen päivälämpötila on 27-32 astetta.
Salomonsaarten kansainvälinen lentokenttä on pääkaupungissa sijaitseva Honiaran lentoasema.

Nähtävyydet

Tetepare – Maan ainoa luonnonsuojelualue; sademetsä ja sukelluskohde.
Iron Bottom Sound – Guadalcanal-saarella sijaitseva sukelluskohde, joka on täynnä lentokoneiden ja laivojen hylkyjä. Toinen mielenkiintoinen sukelluskohde on Ghizo-saaren lähistöltä löytyvä japanilainen Toa Maru–alus.
Marovo Lagoon – Sukeltajien ja vaeltajien unelmakohde
Langa Langan ja Lao Lagoonin saaret – Koralliriuttojen päälle rakennetut saaret ovat jäänteitä ajoista, jolloin saarelaisten piti puolustaa itseään kannibaaleja vastaan.
Rennell Island – Maailman suurin koralliatolli. Saaren itäosa on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.
Malaita – Saari, jossa voi tutustua paikalliseen elämään. Majoituspaikat ovat melko rajoitetut eikä palveluja ole. Paikalliset toimivat mielellään turistien oppaina.
Honiara – Guadalcanalilla sijaitseva Salomonsaarten pääkaupunki, joka toimi Toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltojen sotilastukikohtana. Kaupungista löytyy maan ainoa lentoasema, ranta, toreja, kasinoita, kirkkoja ja kansallismuseo.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli