Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
München, Saksa

Home / Saksa / München, Saksa

 

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka on erityisen tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, olutkulttuuristaan ja jokavuotuisista Oktoberfest-olutfestivaaleistaan. Hyvin säilyneestä keskiaikaisesta keskustasta löytyy upeita kirkkoja, kiehtovia museoita ja monipuolisia ostosmahdollisuuksia. München on täydellinen kulttuurilomakohde, mutta myös oivallinen paikka huvitteluun. Oluttupia ja -halleja on valtavasti. München on ympäri vuoden hyvä vierailukohde. Kaupunki on lähes aina täynnä turisteja, sillä kaikenlaisia tapahtumia on lähes koko ajan. Oktoberfestin aikana syys-lokakuussa München on täpötäynnä, joten ainakin siihen aikaan kannattaa välttää sinne matkuistamista, ellei olutfestivaalit kiinnosta.

Münchenin alueet
Ydinkeskustan alueeseen luetaan Altstadt-vanhakaupunki, Hauptbahnhof-päärautatiaseman edusta ja Lehel-kaupunginosa. Altstadt on mukavan rauhallinen paikka, joka on osittain rauhoitettu autoilta. Alueelta löytyy paljon tunnelmallisia pieniä kujia, kirkkoja ja palatseja. Platzl on Altstadtin viihteeseen keskittynyt osa, josta löytyy kaupungin parhaat ravintolat. Vanhakaupunki ja ydinkeskustan uudet alueet ovat Münchenin parasta shoppailualuetta.

Schwabing on opiskelijoiden kansoittama kaupunginosa, jota pidetään myös kaupungin trendikkäimpänä paikkana. Sieltä löytyy paljon yksilöllisiä putiikkeja, joissa myydään pääasiassa vaatteita ja keräilytavaraa.

Isarvorstadt -kaupunginosassa on hotelleja, shoppailupaikkoja, ravintoloita ja yöelämää. Oktoberfestiin on alueelta lyhyt matka. Müllerstrasse-katu on kaupungin gay-yhteisön suosima juhlimispaikka

Haidhausen on kaunis ja rauhallinen paikka, jossa voi tehdä hyviä antiikkilöytöjä. Alueella sijaitseva Kultfabrik-tehtas on suosittu biletysmesta, jossa on yli 30 erilaista klubia ja yökerhoa. Ostbahnhof-rautatieasemalta pääsee hyvin liikkumaan muuallekin.

Neuhausen-Nymphenburg on hyvin rauhallinen pikkukaupunkimainen alue. Päärautatieaseman läheisyyden ansiosta sieltä on kuitenkin nopeat liikenneyhteydet Münchenin keskustaan ja sen ulkopuolelle.

Münchenin nähtävyydet

Marienplatz-aukio on kaupungin sydän, jossa on aina vilkas meininki. Aukiolla on paljon hienoja rakennuksia, joista tärkein on uusi kaupungintalo (Neues Rathaus). Aukiolla on myös vanha kaupungintalo (Altes Rathaus), jossa toimii nykyisin lelumuseo.

Residenz-palatsi on majesteettinen rakennus 1200-luvulta, joka toimi aikoinaan Baijerin hallitsijoiden asuinsijana.

Olympiapark on historiallinen puisto, joka rakennettiin vuoden 1972 kesäolympialaisia varten. Olympiatornissa 190 metrin korkeudessa on näköalatasanne.

Oktoberfest on joka syksy järjestettävä maailmankuulu olutfestivaali. Kaupunki täyttyy silloin turisteista ympäri maailmaa ja yöelämä on vilkasta pikkutunneille saakka.

BMW-Welt on pääsymaksuton automuseo ja uusien autojen näyttelytila.

Tierpark Hellabrunn-eläintarha on lapsiperheiden suosikkikohde.

Englantilainen puisto (Englischer Garten) on Münchenin komein puisto keskellä kaupunkia ja se on myös yksi maailman suurimmista puistoista.

Frauenkirche on Münchenin tunnetuin rakennus, roomalaiskatolinen tuomiokirkko, jonka toisessa tornissa on näköalatasanne.

Nymphenburgin linna on Saksan suurin barokkityylinen palatsi, jonka alueelta löytyy myös museoita ja kasvitieteellinen puutarha.

Alte Pinakothek, Neue Pinakothek ja Pinakothek Moderne ovat maailman parhaimpia taidemuseoita, jotka sijaitsevat ihan vierekkäin.

Ostokset Münchenissä

Marienplatzilla sijaitseva tavaratalo Ludwig Beck on monipuolinen shoppailupaikka ja aukion vieressä oleva Viktualienmarkt hyvin suosittu ruokatori. Jouluaikana Marienplatz muuttuu tunnelmalliseksi joulumarkkina-alueeksi. Marienplatzin aukiolta lähtevät kävelykadut ovat kaupungin parhaita shoppailukatuja. Theatinerstraße ja Kaufinger Straße -kaduilta löytyy paljon tunnettuja tuotemerkkejä. Sendlinger Straße -kadulta taas löytyy taidegallerioita ja käsitöitä. Schwabingin alueella löytyy eniten uniikkeja putiikkeja ja pikkukauppoja. Kaupungissa on paljon ostoskeskuksia ja niistä suurin on Olympiakylässä sijaitseva ostoskeskus Olympia Einkaufszentrum eli OEZ.

Ravintolat ja yöelämä

Ydinkeskustasta ja etenkin Altstadtista ja Viktualienmarkt-aukiolta löytyy ravintoloita helposti. Myös Platzl-alueelta löytyy suuri ravintolakeskittymä, josta saa perinteisiä baijerilaisia ruokia. Hofbräuhaus-oluttupa on hyvä paikka tutustua paikalliseen olutkulttuuriin.

München on erinomainen juhlimispaikka. Kaupunki on täynnä tunnelmallisia olutkellareita ja livemusiikkia on tarjolla paljon. Platzl-alueelta löytyy kattava valikoima baareja, diskoja ja olutkellareita. Schwabing-kaupunginosa on nuorten suosima ja trendikäs bilepaikka, jossa paikalliset opiskelijatkin viihtyvät. Nationaltheater Münchenissa sen sijaan voi nauttia korkeakulttuurista, kuten baletista ja oopperasta.

Liikkuminen

Kaupungin julkinen liikenne koostuu lähiliikennejunista (S-Bahn), metrosta (U-Bahn), raitiovaunuista ja busseista. Samalla lipulla voi käyttää näitä kaikkia kulkuvälineitä. Münchenin päärautatieasemalta (Hauptbahnhof) on suoria yhteyksiä moniin Euroopan suurkaupunkeihin, kuten Roomaan, Wieniin ja Amsterdamiin.

Münchenin lentoasema Franz-Josef Strauss sijaitsee 30km päässä keskustasta. Finnair ja Lufthansa tekevät Müncheniin suoria lentoja.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli