Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saksa / Hampuri, Saksa

 

Saksan toiseksi suurin kaupunki Hampuri on valtava paikka, jossa riittää mielenkiintoisia nähtävyyksiä, legendaarisia katuja, kiinnostavia museoita, vehreitä puistoja, hyviä ostosmahdollisuuksia, sykkivää yöelämää sekä paljon viihdetarjontaa. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee ydinkeskustassa, joten kaupungissa on helppo liikkua. Hampurissa on lukuisia kanaaleja ja siltoja, joten se on saanut myös lempinimen ”Saksan Venetsia”. Myös monipuolinen viihdetarjonta houkuttelee kohteeseen turisteja. Kaupungissa voi nauttia erilaisista musikaaleista, teattereista, konserteista ja kabaree-esityksistä sekä juhlia aamuun asti kaupungin lukuissa yökerhoissa ja klubeissa. Hampuri on nykyään nuorekas ja trendikäs yliopistokaupunki, mutta vanhan hansakaupungin tunnelma on vanhassakaupungissa yhä läsnä.

Hampurin nähtävyydet

Kaupungin läpi virtaa Elbe-joki ja sen pohjoispuolella on Hampurin keskusta. Jokiristeily on oiva tapa nähdä kerralla paljon nähtävyyksiä.

Rathaus -kaupungintalo on keskustan näyttävimpiä rakennuksia. Renesanssityylinen rakennus valmistui 1800-luvulla ja se sisältää 647 huonetta. Rathaukseen järjestetään myös opaskierroksia.

Hampurin satama-alueella järjestetään toukokuisin maailman suurimmat satamajuhlat, jotka keräävät satamaan muutamaksi päiväksi saksalaisia ja ulkomaisia purjeveneitä ja sotalaivoja.

Reeperbahn on legendaarinen ja syntinen viihdekatu, joka kuuluu Hampuri-matkan ehdottomiin nähtävyyksiin. Alueella sijaitsevat kaupungin villeimmät klubit ja baarit.

St Paulissa sijaitseva Fischmarkt on tunnettu markkinapaikka, jossa myydään kalan lisäksi kaikkea muutakin.

Pyhän Mikaelin kirkko on kaupungin komein kirkko, jonka tornista avautuu upea näköala.

Hampurissa on useita kiinnostavia museoita, kuten Neuengammen keskitysleiristä kertova museo, The Beatles -fanien ehdoton kohde Beatlemania sekä taidemuseo Kunsthalle.

Flakturm IV -tornitalo on Hitlerin rakennuttama pomminkestävä tornitalo. Flak-taloja valmistui yhteensä kahdeksan kappaletta. Kaksi niistä sijoittui Hampuriin ja toinen on edellen pystyssä. Flakturm IV löytyy St. Paulista ja sisällä toimii nykyään mm. livemusiikkiklubi.

Finnlandhaus eli Suomi-talo on keskeisellä paikalla sijaitseva tornitalo, jossa toimii mm. Suomen pääkonsulaatti sekä suomalaisten organisaatioiden työtiloja. Rakennuksen tunnistaa suurista Suomen vaakunaleijonista.

Lapsiperheiden suosikkikohteita ovat Miniatur Wunderland -pienoismaailma, jossa on mm. maailma pisin pienoisrautatie sekä Tierpark Hagenbeck -eläintarha, joka on maailman ensimmäinen tarha, jossa eläimet elävät häkkien sijaan vallihaudoissa.

Ostokset Hampurissa

Hampurin pääshoppailualuetta on Hauptbahnhof-päärautatieaseman ja Rathaus-kaupungintalon välillä oleva alue ydinkeskustassa. Parhaita shoppailukatuja ovat Mönckebergstrasse, Spitalerstrasse sekä Jungfernstieg. Schanzenviertel- nimiseltä alueelta löytyy vähemmän mainstream-tuotteita. Alue on nuorten suosima paikka, josta löytyy keskustan kauppoja mielenkiintoisempia ja uniikimpia putiikkeja. St. Paulista taas löytyvät kaupungin erotiikkaliikkeet. Hintatasoltaan Hampuri on Helsinkiä edullisempi.

Ravintolat

Hampurissa on valtava määrä erilaisia ruokapaikkoja. Hyvä valikoima löytyy mm. Mitte-ydinkeskustan Rathausmarkt-aukion sekä Mönckebergstrasse- ja Jungfernstieg- katujen tuntumasta. Hyviä paikkoja löytyy myös St. Paulista Reeperbahnin ympäristöstä, Schanzenviertelin kaupunginosasta ja Fischmarkt-kalamarkkinoiden kojuista.
Hampurin yöelämä on erittäin vilkasta ja se on keskittynyt St. Paulin kaupunginosaan Reeperbahnille ja Spielbudenplatz-aukiolle. Reeperbahnin maineesta huolimatta se on suurelta osin ihan normaali illanviettopaikka. Muita mainitsemisen arvoisia juhlimispaikkoja ovat nuorekas Schanzenviertelin kaupunginosa sekä gay-ihmisten kohtaamispaikka St. Georg.

Matkat ja liikkuminen

Hampuriin on helppo matkustaa. Finnair liikennöi kaupunkiin suoria lentoja. Hampurin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä keskustasta ja julkiset liikenneyhteydet kaupunkiin ovat hyvät.

Hampurissa on erittäin hyvin toimiva julkinen liikenne, joka koostuu S-Bahn- ja U-Bahn-junista, busseista sekä lautoista. Hampurissa kannattaa hankkia kaikissa julkisissa liikennevälineissä toimiva Hampuri-kortti (Hamburg Card), joka voi olla voimassa niin kauan kuin itse haluaa. Kortilla saa myös alennuksia joidenkin nähtävyyksien sisäänpääsyistä ja opaskierroksista sekä ostoksista.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli