Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saksa / Berliini, Saksa / Sää Berliinissä – milloin matkustaa?

 

Berliinin sää antaa mahdollisuuden nautinnolliseen matkailuun ympäri vuoden. Paras aika matkustaa riippuu oikeastaan sinun omista toiveistasi ja mieltymyksistäsi. Sadanta jakaantuu tasaisesti koko vuodelle, joten erityisen sateisia jaksoa Berliinissä ei ole. Talvella sää on toki kylmä, mutta ei jäätävä. Kesällä sää on lämmin, mutta ei läkähdyttävän kuuma.

Berliini keväällä

Berliinin kevät tulee selvästi Suomen kevättä aikaisemmin – sijaitseehan Berliini selvästi Suomea etelämpänä. Maaliskuun loppu ja huhtikuu onkin mukavaa aikaa ottaa varaslähtö Suomen kevääseen ja varata vaikkapa äkkilähtö Berliiniin. Kun vappusää huhti-toukokuun vaihteessa Helsingissä on 10-12 asteen paikkeille ja luonto on alkanut juuri vihertämään, on Berliinissä vastaavavat kelit 1-1,5 kk aikaisemmin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Berliini kesällä

Berliinin kesä tulee aikaisin ja Suomessa vielä keväinen toukokuu on Berliinissä jo kesäkuukausi. Kesällä Berliinissä on lämmin mannerilmasto. Lämpimin kuukausi on heinäkuu. Kesäkuu on vuoden sateisin kuukausi, mutta kovin sateinen kesä ei sentään ole. Kuukausittaiset erot sateisuuden osalta ovat pieniä.

Berliini syksyllä

Berliinin syksy on lämmin. Syyskuussa päivälämpötilat ovat kylmenemään päin, mutta suomalaisesta näkökulmasta katsottuna sää on syyskuussa vielä lähes kesäinen. Lokakuu päivälämpötilat (tyypillisesti 10-13 astetta) ovat otollisia kaupunkilomailulle. Lokakuu on myös kaikkein kuivin kuukausi.

Berliini talvella

Berliinin talvi pysyttelee nollan molemmin puolin. Berliinin talvi ei toki imartele ilmallaan, mutta talvinen Berliini on säänsä puolesta todennäköisesti Suomen säätä aavistuksen mukavampi. Heikot pakkaspäivät ovat yleisiä, mutta alle -5 asteen pakkaset jo hieman harvinaisempi.Tammikuu on keskimäärin ollut vuoden kylmin kuukausi. Yksi hyvä syy suunnata Berliiniin talviviikonloppuna on se, että talvella sekä lennot että hotellit ovat useimmiten selvästi sesonkiaikoja edullisisempia. Myös turisteja on huomattavasti vähemmän kuin kesäkautena.

Sää Berliinissä Minimi Maksimi Sade (mm)
Sää tammikuussa -1,9 2,9 42
Sää helmikuussa -1,5 4,2 33
Sää maaliskuussa 1,3 8,5 41
Sää huhtikuussa 4,2 13,2 37
Sää toukokuussa 9 18,9 54
Sää kesäkuussa 12,3 21,6 69
Sää heinäkuussa 14,3 23,7 55
Sää elokuussa 14,1 23,6 58
Sää syyskuussa 10,6 18,8 45
Sää lokakuussa 6,4 13,4 37
Sää marraskuussa 2,2 7,1 44
Sää joulukuussa -0,4 4,4 55


LentohakuHotellihakuLento+hotelli