Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saksa / Berliini, Saksa / Liikkuminen Berliinissä

 

Berliini on miljoonakaupunki. Tämä tuntuu ja näkyy joka puolella. Ihmisiä ja autoja virtaa kaduilla. Sivukadut saattavat tosin olla yllättävän hiljaisia aivan kaupungin keskustassakin. Turistivirrat keskittyvät pääkaduille. Kaupunkialue on laaja, joten suosittelemme, että et turhaan vierasta laajaa ja nopeaa metro- ja junaverkostoa.

Autonvuokraus Berliinissä

Autonvuokraus Saksassa on suhteellisen edullista ja tarjonta vuokra-autoista hyvä. Vuokra-auton voit halutessasi vuokrata suoraan lentoasemalta. Pienen vuokraauton (Opel Corsa, Volkswagen Polo) viikkohinta on kesäaikaan noin 250-300 euron luokkaa per viikko. Näppärä vaihtoehto Saksan vaudikkaille moottoriteille voisi olla 100-sarjan BMW-cabriolet, jollaisen viikkovuokra on noin 500 euron luokkaa. Saksa on autoilun luvattu maa. Tiet ovat hyviä ja osa moottoriteistä on nopeusrajoituksettomia.

Berliinin rautatieasema

Vuoden 2006 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja varten valmistunut Berliinin rautatieasema, Berlin Hauptbanhof, on valtavan kokoinen arkkitehtoninen kokonaisuus. Ennen uuden päärautatieaseman rakentamiseta Berliinissä ei ole ollut yksittäistä päärautatieasemaa. Uuden rautatieaseman paikalla sijaitsi pieni Lehrter Bahnhof.

Taksi

Taksit ovat Berliinissä Suomen hintoihin nähden edullisia. Perusmaksu on ainoastaan 3,20 euroa ja kilometrihinta on 1-4 henkilöltä noin 1,4-1,5 euroa/km, riippuen matkan pituudesta. Autot ovat laadukkaita, joten hyppää pirssiin ja nauti kyydistä!

Raideverkostot S ja U

Berliinin kaupungin sisäinen raideverkosto on todella kattava, mutta samalla sen verran monimutkainen, että kartanluku voi olla haastavaa. Tarvitset ehdottomasti avuksesi kartan. Raideverkosto koostuu S- ja U-linjoista. Lippujen hinnat vaihtelevat sen mukaan kuinka monen eri alueen välillä matkustat.

U-linjat

Berliinin metron U-linjat (”underground”) koostuvat kaikkiaan 10 eri linjasta ja 173 asemasta. Päivittäin metroa käyttää 1 400 000 ihmistä.

S-linjat

S-linjat koostuvat kaikkiaan 15 linjasta ja 166 asemasta. Päivittäin S-junaa käyttää yli miljoona ihmistä. Asemien välit ovat selvästi U-linjojen asemavälejä pidemmät. S-junalle nro 45 tai nro 9 pääset Berlin-Schönefeld –lentoasemalle.

Rautiovaunut, Straßenbahn ja M-linjat

Juna- ja metroliikenteen lisäksi Berliinin ydinkeskustassa pääset liikkumaan kätevästi raitiovaunuilla. Rautiolinjoja on 13 kpl ja ne on numeroi kaksinumeroisilla luvuilla. Linjakartat ovat näkyvillä jokaisella pysäkillä. Rautiovaunulinjojen lisäksi on metrorautiovaunut, M-linja.

Berliini polkypyörän päällä

Pyöräily Berliinin keskustassa ei ole yhtä suosittua kuin vaikkapa Amsterdamissa tai Kööpenhaminassa. Mahtaako tämä johtua esimerkiksi voimakkaasta autoteollisuudesta. Polkupyöriä voi kuitenkin vuokrata esimerkiksi tv-tornin alla olevasta vuokraamosta. Jos haluat opastetun polkupyöräkierroksen Berliinin ympäri, voit kääntyä Berlin on Bike –palvelun puoleen. Pyörätiet kaupungissa ovat tosin varsin puutteelliset, joten fillarilla liikuvan on syytä varautua liikenteen seassa pyöräilyyn.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli