Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saksa / Berliini, Saksa

 

Berliini antaa mahdollisuuden nautinnolliseen kaupunkimatkailuun ympäri vuoden. Paras aika matkustaa riippuu sinun toiveistasi ja mieltymyksistäsi. Talvella Berliinissä on viileää, mutta ei jäätävän kylmää ja kesällä sää on lämmin, muttei läkähdyttävän kuuma. Berliiniin pääsee ympäri vuoden suorilla lennoilla. Berliini sopii myös useamman kaupunkivierailun tulo- ja/tai lähtökaupungiksi mm. hyvien kulkuyhteyksiensä ja halpojen lentolippujensa takia.

Berliini on Saksan suurin kaupunki 3,4 miljoonalla asukkaallaan. Berliini on itse asiassa suurempi kuin Saksan toiseksi kaupunki Munchen ja kolmanneksi suurin kaupunki Hampuri yhteensä. Euroopan mittakaavassa Berliini on maanosan neljänneksi suurin kaupunki ja ohittaa mm. Rooman, Pariisin ja Madridin. Vain Moskova, Lontoo ja Pietari ovat Berliiniä suurempia.

Kuten moni muukin Keski-Euroopan kaupunki sijaitsee Berliini erittäin keskeisellä paikalla suomalaisesta näkökulmasta katsoen. Berliini toimii mainiona hubina, mikäli suunnittelet useamman kaupunkivierailun tekemistä saman loman aikana. Berliinistä on esimerkiksi Prahaan matkaa ainoastaan 350 km. Hieman kauempana, noin 600-700 km:n päässä, on useita mielenkiintoisia matkakohteita, kuten Puolan Varsova, Slovakian Bratislava ja Itävallan Wien. Mikäli suunnittelet vierailua useammassa kaupungissa saman reissun aikana, niin suunniteltaessa kannattaa kuitenkin huomioda, että keski-eurooppalaisesta mielikuvastaan huolimatta Berliini sijaitsee varsin idässä: Berliini on idempänä kuin mm. Malmö, Kööpenhamina ja Oslo, ja matkaa vaikkapa Pariisiin kertyy yli 1000 km.

Berliinin keskusta on nimeltään Mitte. Kaikkiaan kaupunki on jaettu 12 alueeseen, joista 11 muuta ovat: Friedrichshain-Kreuzberg, Spandau, Marzahn-Hellersdorf, Treptow-Köpenick, Pankow, Neukölln, Lichtenberg, Tempelhof-Schöneberg, Steglitz-Zehlendorf, Charlottenburg-Wilmersdorf ja Reinickendorf.

Berliinissä on runsaasti puisto- ja metsäalueita. Suurin puisto, Tiergarten, sijaitsee Brandenburgin portin länsipuolella. Toinen merkittävä puistoalue, Treptower Park, sijaitsee Kaakkois-Berliinissä. Dahlemin kaupunginosassa sijaitsee Euroopan suurin kasvitieteellinen puutarha. Tällä 43 hehtaarin laajuisella alueella sijaitsee noin 22 000 kasvia. Kasvitieteellisessä puutarhassa on toinenkin ennätys, nimittäin maailman suurin kasvihuone.

Etsi ja varaa lennot Berliiniin »
Etsi ja varaa hotelli Berliinistä »

Lue lisää Berliinistä:
Lennot Berliiniin
Hotellit
Nähtävyydet
Hintataso
Ostoskeskukset ja tavaratalot
Liikkuminen
Sää Berliinissä


LentohakuHotellihakuLento+hotelli