Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Saint-Martin / Sint Maarten

 

Karibialla sijaitseva Saint-Martin on Ranskan ja Hollannin kesken jaettu trooppinen saari. Saaren eteläinen alankomaalainen osa on nimeltään Sint Maarten ja siellä valtakielenä on englanti. Pohjoisessa sijaitsevassa ranskalaisessa osassa eli Saint-Martinissa puhutaan ranskaa. Saari on tästä huolimatta yhtenäinen eikä kahden alueen välillä ole varsinaista rajaa.

St.Martin/St.Maartenilta ilta löytyy lähes nelisenkymmentä kuvakaunista, valkohiekkaista rantaa, joista osa on suosittuja, hyvin palveluin varusteltuja lomakeitaita ja osa syrjäisempiä ja rauhallisempia poukamia. Kohteessa voi nauttia täysverisestä karibialaisesta tunnelmasta, josta ei puutu lämpöä eikä aurinkoa. Myös harrastusmahdollisuudet ovat hyvät, etenkin sukeltamisen kannalta. Hollannin puoli, Sint Maarten, on täynnä erinomaisia ostosmahdollisuuksia ja yöelämää. Ranskalainen puoli tarjoaa puolestaan hiukan rauhallisempaa tunnelmaa ja erinomaisia ravintoloita.

Maho Beach

Maho Beach tunnetaan ennen kaikkea siitä, että siellä voi nähdä aivan läheltä laskeutuvia lentokoneita. Ranta sijaitsee nimittäin ihan lentokentän lyheyn kiitoradan päässä. Suihkukoneet pyyhältävät vain muutaman metrin korkeudella rannasta ja varoituskyltit kannattaa ottaa tosissaan. Maho Beach, ranta on melko pieni ja kapea, mutta sen ääreltä löytyy erinomaisia palveluja, kuten hotelleja, ravintoloita, kasinoita, yökerhoja, klubeja, baareja ja kauppoja.

Orient Bay

Yksi tunnetuimmista rannoista on Hollannin puolella sijaitseva Maho Beach. Kahden kilometrin pituinen ranta on suosittu vesiurheilijoiden kohde. Atlantin tuulet tarjoavat erinomaiset surffausaallot. Myös sukellusapajat ovat hienot ja rannalla on vuokrattavissa kaikenlaisia vesiurheiluvälineitä. Rannan edustalta löytyy myös runsas valikoima ravintoloita.

Oyster Pond/Dawn Beach

Oyster Pond ja Dawn Beach ovat samaa lomakohdetta, mutta ensimmäinen niistä sijaitsee Ranskassa ja jälkimmäinen Hollannissa. Ranskan puoleinen Oyster Pond on rinteeseen rakennettu ranskalaistyylinen kylä, josta löytyy pieni satama, viehättäviä ravintoloita ja kauniita maisemia. Kaupungin satamasta pääsee lyhyen matkan päässä sijaitsevaan vanhaan Ruotsin siirtomaahan, St Barthiin. Dawn Beach on lomakohteen puolen kilometrin pituinen ranta, jossa on paljon tilaa. Ranta on tunnelmaltaan varsin rauhallinen, vaikka edustalta muutamia hotelleja ja baarejakin löytyy.

Philipsburg

Philipsburg on saaren hollantilaisen osan tärkein kaupunki. Philipsburg on todella viehättävä ja tunnelmallinen pikkukaupunki, joka pienestä koostaan huolimatta tarjoaa paljon tekemistä. Front Street on kaupungin pääkatu, jolta löytyy kattava valikoima mielenkiintoisia putiikkeja ja luksusta. Rantapromenadilla voi nauttia merellisestä tunnelmasta ja viettää iltaa ravintoloissa ja baareissa. Philipsburg on ihana yhdistelmä aurinkoista rantafiilistä ja kaupunkielämää.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli