Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Ruotsi / Malmö, Ruotsi

 

Malmö sijaitsee Skånen maakunnassa Etelä-Ruotsissa ja on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Se on myös ihastuttava matkailukohde etenkin kesäaikaan. Kaupungissa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää, vehreitä puistoja, hyviä ostosmahdollisuuksia monipuolinen ravintolatarjonta ja vilkas yöelämä. Tunnelmallinen vanhakaupunki on turistien ykkökohde, jonka kauniit aukiot terasseineen houkuttelevat vierailijoita istumaan iltaa. Malmö on erinomainen viikonloppumatkakohde, johon voi helposti yhdistää vierailun myös Kööpenhaminassa tai Tukholmassa.

Malmön nähtävyyksiä

Gamla Staden -vanhakaupunki on mukava alue, jossa voi syödä, juoda, shoppailla ja katsella nähtävyksiä. Alueen kohokohtia ovat aukiot nimeltä Lilla torg, Stortorget ja Gustav Adolfs torg.

Turning Torso on Euroopan korkein pilvenpiirtäjä, jonka erikoisominaisuus on sen, että rakennus kiertyy 90 astetta akselinsa ympäri. 54-kerroksinen ja 190 metriä korkea rakennus sijaitsee Västra Hamnenin kaupunginosassa.

Slottsparken ja Kungsparken ovat kaupungin keskustassa sijaitsevia suuria puistoalueita. Puistoalueita erottaa Parkkanalen-kanava, jossa voi myös soudella. Puistot ovat suosittuja vapaa-ajanviettopaikkoja, joista löytyy mm. kasvitieteellinen puutarha, upea tuulimylly, Malmöhus slott –linnake ja kasino. Malmöhus slott –linnoituksen muurien sisällä on taide- ja historiamuseo sekä muuta nähtävää, kuten U3-sukellusvene, akvaarioita ja erilaisia näyttelyitä.

St. Petri kyrka on Malmön vanhin kirkko, joka on rakennettu 1300-luvulla.

Malmö Konsthall –taidemuseo Euroopan suurimpia ja arvostetuimpia nykytaiteen museoita.

Ostokset

Malmö on hyvä shoppailukaupunki, vaikka hinnat eivät olekaan Suomea edullisempia. Valikoima on kuitenkin parempi. Keskustan pääostoskatuja ovat Södergatan ja Södra Förstadsgatan. Malmössä on paljon suuria ostoskeskuksia eri puolilla keskustaa. Suurimpia niistä ovat Triangeln (suurin), Entré, Hansa ja Caroli.

Ravintolat ja yöelämä

Malmön parhaita ravintola-alueita on ehdottomasti vanhakaupunki ja etenkin Lilla torg. Myös keskustan Triangeltorget –aukio monipuolinen ja edullinen ruokapaikka. Malmö on ravintolavalikomaltaan hyvin kanainvälinen. Kaupungissa on ruotsalaisten perinneruokien lisäksi tarjolla paljon kebab-ravintoloita ja aasialaisia ruokia. Malmössä on myös runsas tarjonta baareja, klubeja ja yökerhoja. Yöelämä on vilkasta, mutta juomien hinnat ovat yhtä korkeita kuin Suomessa.

Matkat ja liikkuminen

Malmöön pääsee Suomesta lentokoneella, mutta suoria lentoja ei ole tarjolla. Sturup-lentokentältä pääsee lentokenttäbusseilla 40 minuutissa keskustaan. Toinen vaihtoehto on mennä laivalla Tukholmaan ja sieltä junalla tai bussilla Malmöön. Myös Kööpenhaminasta pääsee nopeasti Malmöön, silla kaupunkien välillä kulkee busseja ja junia Juutinrauman siltaa (Öresundsbron) pitkin. Malmössä on kätevintä kulkea kävellen ja linja-autoilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli