Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Pariisi, Ranska

Home / Ranska / Pariisi, Ranska

 

Pariisia pidetään maailman kauneimpana ja romanttisimpana matkakohteena, eikä syyttä. Se on taiteen, muodin ja kulinarismin suunnannäyttäjä ja kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Pariisi on täydellinen kaupunkilomakohde täynnä lukuisia maamerkkejä, museoita, taidegallerioita, puistoja, ravintoloita ja ostospaikkoja. Kevät on suosituinta matkustusaikaa kun puistot ovat kauneimmillaan. Syksyllä ja talvella on huomattavasti vähemmän ruuhkaa ja jonotusajat turistikohteisiin ovat lyhyemmät.

Nähtävyydet

– Eiffel-torni – Pariisin symboli, joka jokaisen on nähtävä. Ylös torniin pääsee hissillä, mutta turistikaudella on varauduttava jopa tunteja kestävään jonottamiseen.
– Notre Dame – Goottilaistyylinen katedraali, myös yksi tunnetuimmista pariisin symboleista.
– Louvre – Maailman kolmanneksi suurimman taidemuseo, joka kätkee sisäänsä yli 35 000 teosta maailman tunnetuimmilta taiteilijoilta. Kuuluisin teos lienee Leonardo da Vincin Mona Lisa.
– Riemukaari – Kuuluisa monumentti, joka sijaitsee Chams Elyseen päässä, Place Charles de Gaulle -aukiolla liikenneympyrän keskellä.
– Champs Elysee – Historiallinen puistokatu, jonka varrella sijaitsee lukuisia kahviloita, kauppoja ja elokuvateattereita.
– Katakombit – Jännittävä maanalainen käytäväverkosto, jossa on ikivanhoja hautoja, pääkallokasoja ja kaikenlaisia jäännöksiä.
Versaille’sin palatsi – Kuningas Luvig XIV:n 1600-luvun lopulla rakennuttama loitokas palatsirakennus.
– Pompidou-keskus – Värikäs ja erikoinen rakennus, joka toimii nykytaiteen museona.
– Père Lachaise – Hautausmaa, jossa lepää kuuluisuuksia kuten Jim Morrison, Frédéric Chopin ja Edith Piaf.
– Panthéon – Kirkko, joka toimii kansallissankareiden hautapaikkana.
– Disneyland Paris – Huvipuisto vailla vertaa.
Seine-risteily – Jokiristeilyllä näkee kaupungin valot parhaimmillaan.

Ostokset

Muoti on ranskalaisille hyvin tärkeä asia ja kaupungista löytyykin maailman kuuluisimmat muotihuoneet, joista tyyriimmät ovat Avenue Montaignen ja Rue Fbg St Honoréen ympäristössä. Champs Elyséen varrella on erittäin monipuoliset ostosmahdollisuudet. Vähän halvemmilla hinnoilla voi shoppailla vaikka suurissa tavarataloissa, kuten Printemps ja Galerie Lafayette. Muodin lisäksi kaupungista löytyy mm. kirjakauppoja, hajuvesimyymälöitä ja herkkukauppoja. Myös kirpputoreja ja antiikkimarkkinoita järjestetään paljon. Kuuluisin kirpputori on Le Marché aux Puces de Saint-Ouen.

Ravintolat ja yöelämä

Ravintoloita on kaupungissa yli 10 000 ja eri hintaluokkaisia. Kulinaariset elämykset Pariisin matkalla on taattu. Eräs mainittava edullisen hintaluokan ravintolakatu on nimetään Quartier Latin, jossa sijaitsee valtava määrä ravintoloita ihan vierekkäin. Kaupunki on tulvillaan myös yöelämää. Hintataso vaihtelee paljon sijainnista riippuen. On tunnelmallisia jazzklubeja, yökerhoja, baareja ja kabareita, joista ehdottomasti tunnetuin on Moulin Rouge.

Lentokentät ja liikkuminen
Pariisissa on kaksi päälentokenttää: kansainvälinen kenttä Charles de Gaulle ja maan sisäisten lentojen pääkenttä Orly. Paras tapa liikkua kaupungin sisällä on metro. Nähtävyyksien väliset etäisyydet ovat melko pitkiä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli