Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Qatar

 

Qatar on moderni ja rikas arabivaltio, joka erottuu naapurivaltioistaan vapaamielisyytensä vuoksi. Siksi se on hyvin suosittu matkakohde länsimaalaisten keskuudessa. Qatar on kallis lomakohde, joka huokuu jetset-elämää, pilvenpiirtäjiä ja ökyhotelleja. Qataria kutsutaan myös Lähi-idän Disneylandiksi, sillä kohteessa voi yhdistää toisiinsa perinteistä beduiinielämää ja ylellistä luksusta. Kaupungin vilskeestä voi lähteä rauhoittumaan rauhalliselle keitaalle. Turistin on syytä muistaa, että Qatar on sallivuudestaan huolimatta edelleen islamilainen maa, jossa kannattaa käyttäytyä kulttuurin mukaisesti. Vältä paljastavia vaatteita, julkisia hellyydenosoituksia ja humalassa esiintymistä julkisilla paikoilla. Naisten on syytä peittää nilkat ja olkapäät.

Kesällä Qatarin päivälämpötila on helposti jopa 40 astetta ja talvellakin keskilämpötila on yli 20 astetta. Touko-syyskuu on kuuminta ja sateetonta aikaa. Muina vuodenaikoina sateita saadaan satunnaisesti. Kesällä matkustamista kannattaa välttää kuumuuden ja mahdollisten hiekkamyrskyjen takia.

Doha

Persianlahden rannalla sijaitseva Doha on Qatarin pääkaupunki, jonka arkkitehtuuri on yhdistelmä perinteisiä arabialaisia rakennuksia sekä moderneja pilvenpiirtäjiä. Doha on siisti ja turvallinen kaupunki, joka tarjoaa turisteille upeaa arkkitehtuuria, nähtävyyksiä, monipuolisia ostosmahdollisuuksia, loisteliaita hotelleja, museoita sekä perinteisyyttä. Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Doha Fort-vanhakaupunki, Palm Tree Island, The Corniche–rantapromenadi, State Grand Mosque, Qatar National Museum, Museum of Islamic Art ja Katara Cultural Village. Kaupungista löytyy myös oma eläintarha sekä vesipuisto. Doha on erinomainen shoppailukohde, jossa voi tehdä ostoksia sekä perinteisillä markkinoilla (esim. Falcon Souk) että moderneissa ostoskeskuksissa (esim. Lagoona Mall ja City Centre Mall). Alkoholia on saatavilla vain hotelleista.

Souq Waqif

Souq Waqif on aito arabialainen markkinapaikka, jossa pääsee niin perinteiseen tunnelmaan kuin vain voi. Markkinoilla kannattaa käydä tuliaisostoksilla, sillä paikasta löytää kaikenlaisia perinteisiä arabialaistuotteita, kuten vaatteita ja mausteita.

Bir Zekreet

Bir Zekreet on aavikolla oleva keidas, jossa voi nauttia omasta rauhasta ilman turistimassoja. Alueella tulee matkustaa omalla autolla ja hyvin varusteltuna.

Khor Al-Adaid

Khor Al-Adaid on upea luontoalue, jossa voi ihailla muotoaan muuttavia dyynejä. Alueelta löytyy myös järvi, jossa asuu kilpikonnia ja manaatteja.

Al-Khor

Satamakaupunki Al-Khorissa voi nauttia perinteisestä arabitunnelmasta. Aikoinaan helmikaupan keskuksena toiminut kaupunki on rauhallinen paikka, jossa voi ihailla vanhaa kaupunkia, kävellä puistoissa ja syödä hyvissä ravintoloissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli