Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Varsova, Puola

Home / Puola / Varsova, Puola

 

Varsova on historiallisesti kiinnostava kaupunki, jolla on takanaan synkkä menneisyys. Toisen maailmansodan ajan kommunistiajan jäänteet ovat yhä läsnä, vaikka kaupunki on kehittynyt kovaa vauhtia positiiviseen ja modernimpaan suuntaan. Ankea menneisyys on ehdoton osa Varsovan viehätystä. Viime vuosina kaupunki on monipuolisuutensa ansiosta nostanut valtavasti suosiotaan viikonloppumatkailijoiden keskuudessa. Ilmasto maassa on aika lailla samantyyppinen kuin Suomessakin, mutta kovat pakkaset ovat melko harvinaisia. Kesät ovat hyvin lämpimiä, mutta myös sateisia.

Alueet

Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon kuuluva vanhakaupunki on Varsovan kaupunginosista historiallisin. Alue tuhoutui täysin toisen maailmansodan hävityksissä, mutta se rakennettiin uudelleen vanhaa tyyliä kunnioittaen. Uusikaupunki on vanhaa rauhallisempi ja katuja on vähemmän. Vilkkaimmat niistä ovat Freta ja Rynek Nowego Miesta -aukio, jolla järjestetään markkinoita. Kätevä tapa tutustua kaupunginosiin on kulkea Kuninkaantietä pitkin, joka alkaa Vanhastakaupungista, Kuninkaanlinnan luota ja päättyy kuninkaiden kesäpalatsiin Wilanowiin. Se kulkee mm. Nowy Świat -katun kautta, joka tunnettu loistokkaista huviloista ja palatseista.

Marsalkkakadun alue oli aikoinaan kaupungin tärkeimpiä kauppapaikkoja ja sen varrelta löytyy nykyisinkin ostospaikkoja. Alueella sijaitsee myös Kulttuurin ja tieteen palatsi, kiistelty lahja Neuvostoliitolta.

Aikoinaan juutalaisten asuttama alue nimeltä Nalewkin oli maailmansodan aikaan juutalaisgetto. Menneisyydestä muistuttaa Pawiakin vankila, joka toimii nykyisin museona, jossa on esillä esimerkiksi vankien esineitä, kirjeitä ja valokuvia.

Nähtävyydet

Vanhakaupunki on Varsovan sydän. Alueen nähtävyyksiä ovat mm. kaupungin muurit, tori, Vanha kuninkaanlinna ja Sigismundin kolonna. Neljän kilometrin mittaisen Kuninkaallisen tien varrelta löytyy runsaasti nähtävää, kuten Kopernikuksen patsas, Pyhän ristin kirkko sekä Łazienkin puisto. Keskustan näyttävin ilmestys on Palac Kultury eli Kulttuuripalatsi, Stalinin rakennuttama pilvenpiirtäjä ja Puolan korkein rakennus. Varsovalaisissa huikea rakennus herättää ristiriitaisia tunteita, sillä useat pitävät sitä Neuvostoliiton symbolina. Varsovassa on oma eläintarha, joka sijaitsee 2km päässä keskustasta ja sieltä löytyy noin 5000 eri eläinlajia.

Ostokset

Varsovasta löytyy hyviä ostospaikkoja, esim. Nowy Swiatin ostoskatu, jonka varrella on useita erilaisia merkkitavaramyymälöitä. Ostoskeskus Zlote Tarasysta löytyy tunnetuimmat kansainväliset ketjumyymälät. Hintataso on samaa luokkaa kuin Suomessa. Kaupungin sivukaduilta löytyy pieniä paikallisia liikkeitä, joissa voi tehdä edullisia löytöjä. Varsovasta löytyy tasokkaita ja edullisia ruokaravintoloita ja vilkasta yöelämääkin. Hyviä biletysalueita ovat esim. Nowy Swiat Myös ul Mazowiecka, ul Sienkiewcza ja nuorison suosima Pragan kaupunginosa.

Liikkuminen

Varsovan lentokenttä sijaitsee 10 km päässä keskustasta ja sinne pääsee Suomesta suorilla lennoilla. Etäisyydet Varsovassa ovat suuria, joten julksiin kulkuvälineisiin joutuu turvautumaan. Kaupungista löytyy metro sekä kattava raitiovaunu- ja bussilinjasto.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli