Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Portugali / Lissabon, Portugali

 

Lissabon on Portugalin pääkaupunki. Lissabon on myös Euroopan läntisin ja aurinkoisin kaupunki. Se on Euroopan harvoja kohteita Euroopassa, jossa yhdistyvät todella ranta- ja kaupunkikohde.

Nähtävyydet

Belémin torni lienee kiistatta Lissabonin kuuluisin nähtävyys. Aikoinaan vankilanakin toiminut rakennus sijaitsee Tajajoen varrella ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle.Mahtavammat näkymät kaupungille saa kuitenkin Sao Jorgen linnalta, joka sijaitsee korkealla kukkulalla. Tämä mauritilainen linna rakennettiin jo ensimmäisenä vuosisatana, joten se on todellinen historiakohde.

Hieronymuksen luostari on myös kuuluisa rakennushistoriallinen kohde. Luostari rakennettiin Vasco da Gaman saavutusten kunniaksi. Nykyään luostarissa pidetään mm. musiikkijuhlia ja edustustilaisuuksia. Lapsille mielenkiintoisimpia paikkoja on varmasti Occenario, joka on yksi maailman suurimmista akvaarioista. Tuhansia eläimiä sisällään pitävä akvaario on mielenkiintoinen kohde myös varmasti aikuisille.

Rannat

Lissabon on tunnettu etenkin historiallisena kohteena, mutta sen hiekkarannat ovat myös upeat. Vaikka merivesi ei olekaan usein kovin lämmintä, voi rantapäivästä silti nauttia täysin voimin. Lissabonin kiistatta kuuluisin ja paras ranta on Portinho Da Arrabida, joka sijaitsee suhteellisen pitkän matkan päässä keskustasta, mutta vaihtoehtoja löytyy myös lähempää.

Ostokset

Paras paikka aloittaa shoppailu Lissabonissa on Rossio-aukio. Useaan suuntaan lähtevät kadut tarjoavat valikoiman kauppoja jokaisen makuun. Ostoskeskuksista paras valinta on Armazens do Chiado, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Chiadossa.

Liikkuminen

Lissabon nähtävyydet ovat varsin lähellä toisiaan, joten jalan kulkeminen kaupungissa on luonnollinen vaihtoehto. Julkinen liikenne on kuitenkin toimiva ja halpa vaihtoehto. Toisin kuin monissa muissa suurkaupungeissa, taksi on Lissabonissa suhteellisen halpa verrattuna Suomen hintatasoon.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli