Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Peru

 

Peru on mielenkiintoinen maa, joka tunnetaan ikivanhasta inkakulttuuristaan. Perusta löytyy valtavasti historiaa, monipuolisen upeaa luontoa sekä nykypäivän kulttuuria. Andien vuoriston sekä kylmien merivirtojen ansiosta Perussa on viileämpää kuin yleensä tropiikissa. Kesällä eli tammi-maaliskuussa päivälämpötilat ovat noin 20 astetta. Sisämaassa keskilämpötila on 21°C ympäri vuoden, mutta yöt ovat todella kylmiä. Lievä sadekausi kestää lokakuusta huhtikuulle. Luonto on maassa hyvin vaihtelevaa. Andien vuoristo jakaa maan kolmeen osaan: läntiseen rannikkoalueeseen, keskeiseen Andien vuoristoalueeseen ja itäosan trooppiseen viidakkoon, josta lähtee maailman suurin joki, Amazon. Peru sopii itsenäisille ja omatoimisille matkailijoille. Espanjan alkeet on hyvä osata, sillä suurin osa perulaisista ei osaa englantia.

Perun nähtävyydet

Macchu Picchu – Perun tunnetuin nähtävyys, muinainen, hyvin säilynyt inkakaupunki. Kohteeseen järjestetään myös suosittuja 4 päivän mittaisia Inca trail -vaellusretkiä.

Cuzco – Inkojen pääkaupunki ja nykyisin suosittu turistikaupunki, josta lähtee kuljetukset ja retket Machu Picchulle. Kaupungin ympäristöstä löytyy paljon arkeologisia nähtävyyksiä.

Titicaca-järvi – Maailman korkeimmalla oleva järvi, jossa on merenkulkua. Järvi sijaitsee lähes 4 kilometrin korkeudella Andien vuoristossa.

Colca Canyon – Maailman syvin kanjoni, jonne järjestetään myös usean päivän kestäviä vaelluksia.

Matkat Peruun

Suomesta ei ole suoria lentoja Peruun. Limaan voi lentää yhdellä vaihdolla useiden Euroopan kaupunkien kautta. Suosituin tapa liikkua Perussa on bussi, mutta niiden tasoissa on suuria eroja. Ainoat junayhteydet ovat Cuzcosta Punoon ja Cuzcosta Machu Picchulle. Taksia käyttäessä kannattaa tarkistaa, että kyseessä on virallinen taksi, sillä huijaukset ja ryöstöt ovat yleisiä. Tiet ovat paikoin huonokuntoisia, liikenne kaoottista ja perulaisten ajotapa melko huoleton.

Lima

Lima on Perun pääkaupunki, jossa vallitsevat jyrkät sosiaaliset erot. Kaupungissa on paljon nähtävää historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Liman nähtävyyksiä ovat esim. Pyhän Franciksen luostari ja sen katakombit, Plaza de Armas -aukio rakennuksineen, Huaca Pucclana -pyramidi, Museo de la Nació -kansallismuseo ja Liman arkeologinen museo. Turvalliselta ja siistiltä Mirafloresin alueelta löytyvät kaupungin parhaat hotellit, ravintolat ja kaupat. Meren rannalla, jyrkällä kalliorinteellä sijaitsee Larcomarin ostoskeskus.

Cuzco

Cuzco on vanha inkojen pääkaupunki. Cuzcosta lähtevät kaikki bussit ja junat Machu Picchuun, jonne on matkaa 70 km. Machu Picchun inkakaupunki sijaitsee 2,5 km korkeudessa Andien harjanteella. Tarjolla on myös vaelluksia 33 kilometriä pitkää muinaista Inca Trailia pitkin. Machu Picchu ja Cuzco ovat UNESCOn maailmanperintökohteita. Cuzcossa voi edelleen aistia historiallisen tunnelman: kaupungissa on jäljellä inkojen aikaisia kivimuureja ja lähettyviltä löytyy paljon arkeologisia nähtävyyksiä, kuten Ollantaytambo, Choquequirao ja Moray. Cuzcon alueella on myös Perun suurin kansallispuisto Manú, sekin UNESCOn perintölistalle päässyt. Cuzcosta löytyy paljon ravintoloita, baareja ja klubeja. Yöelämä on turismin ansiosta melko vilkasta.

Titicaca

Titicaca sijaitsee 3 821 metriä merenpinnan yläpuolella ja on maailman korkeimmalla sijaitseva järvi, jossa on merenkulkua. Titicacan ja koko Perun suosituimpia nähtävyyksiä ovat keinotekoiset Uroksen saaret, jotka kelluvat kaislojen päällä. Saarilla asuu noin 300 ihmistä, jotka elävät hyvin vanhanaikaisesti. Järveltä löytyy myös paljon muita mielenkiintoisia saaria, kuten Taquile Island, Isla Amantani sekä Isla del Sol Bolivian puolella. Titicaca on erinomainen paikka tutustua perinteiseen perulaiseen elämänmenoon.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli