Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Papua-Uusi-Guinea

 

Papua-Uusi-Guinea on seikkailijoiden ja elämysmatkailijoiden unelmakohde. Saarivaltio on lukuisten heimojen asuttama autenttinen ja salaperäinen paikka, joka on onnistunut välttämään suuret turistimassat. Sen ansiosta saaren luonto on varsin koskematon. Matka Papua-Uusi-Guinealle tuntuu siltä, kuin matkustaisi menneisyyteen. Maan asutus on keskittynyt useisiin pieniin kyliin, joissa puhutaan satoja eri kieliä. Yli puolet maan pinta-alasta on sademetsän peitossa ja saaren halki kulkee vuoristoketju. Papua-Uusi-Guinea sopii niille, jotka haluavat matkaltaan jotain tuiki erilaista mitä perinteiset turistikohteet tarjoavat. Palveluita ei kauheasti ole eikä mikään ole itsestäänselvää ja helppoa. Majoitusvaihtoehtojakaan ei ole paljon tarjolla ja maassa eletään yleisesti melko alkeellisissa olosuhteissa. Matkailija joutuu astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle, mutta sen ansiosta matka tulee olemaan jännittävä, mielenkiintoinen ja ehdottomasti unohtumaton seikkailu. Saarivaltion ilmasto on trooppinen ja kostea. Vuoristoja lukuunottamatta keskilämpötila pysyy koko vuoden 25 asteen tuntumassa. Sateisin kausi ajoittuu marraskuun ja maaliskuun välille.

Aktiviteetit

Papua-Uusi-Guineassa ollaan kosketuksessa luonnon kanssa suurimman osan ajasta. Saarella elää valtavasti eri nisäkäs- lintu- ja sammakkolajeja, jopa enemmän kuin yhdeksän kertaa suuremmassa Australiassa. Saaren luonto ja ilmasto tarjoavat mahdollisuudet erilaisin aktiviteetteihin, kuten sukeltamiseen ja sademetsäretkiin. Kokoda Trail on 96 kilometriä pitkä historiallinen vaellusreitti, joka kulkee sademetsien läpi. Reitin varrella voi tavata paikallisia asukkaita ja tutustua erilaisiin heimokulttuureihin. Sademetsiä, vuoristoja, koralliriuttoja ja heimoja löytää myös etenkin Centralin, Oron ja Milne Bayn provinsseista.

Matkat

Kansainvälinen lentokenttä sijaitsee pääkaupunki Port Moresbyssa. Kaupunkiin pääsee perille muun muassa Australian, Singaporen, Hongkongin, Tokion, Filippiinien ja Kuala Lumpurin kautta. Suomesta matkustettaessa joutuu tekemään ainakin kaksi välilaskua. Papua-Uuden-Guinean infrastruktuuri on suuria kaupunkeja lukuunottamatta kehittymätöntä. Moniin paikkoihin pääsee vain lentäen tai veneellä.

Hyvä tietää

Papua-Uusi-Guinean suurimpia kaupunkeja vaivaavat terrorisoivat rikollisjengit. Erityisen varovainen tulee olla Port Moresbyssa, jossa raiskaus-, ryöstö- ja henkirikostilastot ovat hyvin korkeat. Muita riskialttiita kaupunkeja ovat ainakin Bougainville La ja Mount Hagen. Pimeällä liikkumista kannattaa aina välttää.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com