Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Panama

 

Keski-Amerikassa, Tyynenmeren sekä Karibianmeren rannikolla sijaitseva Panama on erinomainen kohde luonnonystäville, rantalomailijoille sekä historiasta kiinnostuneille. Maan kulttuuri on sekoitus vanhaa intiaaniperinnettä sekä modernia kaupunkielämää. Tuliperäinen Panama on Amazonin jälkeen läntisen pallonpuoliskon sademetsärikkain alue. Sademetsissä elää endeemisiä lajeja, eli sellaisia, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Panamassa on kolme Unescon suojelemaa kansallispuistoa. Rantaviivaa maalla on yli 2000 kilometriä ja saaria on rannikon edustalla yli tuhat. San Blásin saaristossa voi tutustua paikallisen intiaaniheimon elämään. Suosituimpia rantalomakaupunkeja ovat Costa Blanca ja Bocas del Toro. Panaman ilmasto on kuuma ja kostea. Päivälämpötila nousee jokaisena vuodenaikana helposti yli 30 asteen. Sadekausi kestää toukokuusta marraskuuhun ja kuiva kausi joulukuusta huhtikuuhun.

Panaman nähtävyyksiä

Panaman parhaat luontokohteet ovat Coiban kansallispuisto, Dariénin kansallispuisto ja La Amistadin suojelualue, jotka kaikki kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle.

Panaman kanava on 80 kilometriä pitkä historiallinen kanava, joka yhdistää Tyynenmeren ja Atlantin toisiinsa. 1900-luvun alussa valmistuneeseen kanavaan voi tutustua omatoimisesti tai opastetuilla retkillä.

San Blásin saaristo on kuna-intiaanien hallitsemaa aluetta. Kuna-heimolla on hyvin itsenäinen kulttuuri ja he ovat onnistuneet säilyttämään perinteiset elämäntapansa. Matkailijat ovat tervetulleita tutustumaan heimon elämään. San Blásin saaristoon kuuluu 378 saarta, joista noin 50 on intiaanien asuttamia. Vierailemisen arvoisia saaria ovat esim. Achuputu, Kagantupu ja Coco Blanco. Saarilla voi nauttia myös rantaelämästä.

Panamassa voi harrastaa mm. koskenlaskua, surffausta, sukellusta, ratsastamista, patikointia ja golfia. Esimerkiksi Volcán Barú –tulivuorella on erinomaiset retkeilymaastot. Chiriquí sopii puolestaan koskenlaskuun, surffaukseen ja sukeltamiseen. Costa Blanca on maan suosituin rantalomakohde, jossa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet.

Panaman lomakohteita

Ciudad de Panamá

Panamá on Panaman nykyaikainen pääkaupunki pilvenpiirtäjineen ja moderneine shoppailupaikkoineen. Panaman kanavan suussa sijaitsevassa kaupungissa on paljon baareja ja klubeja, joissa juhlat jatkuvat aamuun asti. Aivan kaupungin nurkilta löytyy suuri sademetsäalue. Casco Viejo on Panamán vanha keskusta, joka kuuluu Unescon suojelukohteisiin. Idyllinen vanhakaupunki on arkkitehtuuriltaan romanttinen ja pastellinsävyinen. Casco Viejon nähtävyyksiä ovat esim. presidentin palatsi, Plaza Mayor, Plaza Francia ja Las Bóvedas -rantakatu.

Bocas del Toro

Bocas del Toro on suosittu rantalomakohde, joka muodostuu kuudesta saaresta sekä Parque Nacional Marino Isla Bastimentosin puistoalueesta. Saaret ovat sademetsien peitossa ja upeita hiekkarantoja on riittämiin. Isla Colónilla voi nauttia parhaista palveluista.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli