Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Pakistan

 

Etelä-Aasiassa sijaitseva Pakistan ei ole mikään tavanomainen matkakohde, sillä maa tunnetaan pääasiassa poliittisista levottomuuksistaan, ihmisoikeusrikoksistaan ja ydinaseistaan. Pakistanilla on kuitenkin myös toinen puolensa ja maalla on tarjolla turistin kannalta kaikkea miellyttävää. Esimerkiksi maan luonto on erittäin rikas ja monimuotoinen. Pakistanissa on yhteensä 14 kansallispuistoa ja luonnossa elää mm. harvinainen lumileopardi. Pakistanista löytyy paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kaupunkeja, kuten perinteinen Lahore ja moderni pääkaupunki Islamabad. Pakistan on täynnä historiaa ja luonnonkauneutta sekä erilaisia kulttuureja. Perinteinen matkakohde se ei ole, mutta se sopii niille, jotka haluavat kokea jotakin poikkeavaa.

Lahore ja Punjab

Lahore on Pakistanin toiseksi suurin kaupunki Punjabin provinssissa. Lahorella on ollut tärkeä osa Punjabin alueen kulttuurin kehityksen kannalta ja pitkä historia näkyy eri aikakausilta peräisin olevissa monumentaalirakennuksissa. Lahoren vanhasta kaupungista löytyykin paljon historiallista nähtävää, kuten Badshahi-moskeija, mogulikeisari Jahangirin hauta, Lahoren linnoitus ja Shalimarin puutarha. Kaikki nämä nähtävyydet ovat päässeet UNESCOn maailmanperintölistalle. Lahoren mutkittelevasta vanhastakaupungista löytää myös perinteikkään basaarin sekä punaisten lyhtyjen alueen.

Islamabad ja Rawalpindi

Islamabad on Pakistanin pääkaupunki. Islamabadista ei löydy vanhoja rakennuksia lainkaan, mutta modernia, monumentaalista arkkitehtuuria senkin edestä. Tunnetuimpia arkkitehtuurisia nähtävyyksiä ovat mm. Shah Faisal Masjid-moskeija, Saudi-Pak Tower-pilvenpiirtäjä sekä Constitution Avenuella sijaitseva korkeimman oikeuden rakennus. Islamabad on hyvin siisti ja vehreä kaupunki. Shakar Parianin kukkulalta voi ihailla kaupunkinäköalaa ja Rawal-tekojärveä. Kukkulalta löytyy myös Lok Virsan kansanperinnemuseo. Suosittuja nähtävyyksiä ovat myös Margallakukkuloilla sijaitsevat Daman-e-Kohin ja Pir Sohawan näköalapaikat.

Rawalpindi on lähellä Islamabadia sijaitseva miljoonakaupunki, joka on ollut asutettuna jo esihistoriallisista ajoista asti. Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Rohtas Fort -linnoitus, Gulshan Dadan Khan–moskeija, The Raja-basaari sekä Ayub National Park.

Passu ja Yunz Valley

Passu on pieni kylä, joka sijaitsee maailman korkeimman kansainvälisen maantien, Karakorumin varrella. Kylä tunnetaan korkeista ja jylhistä vuoristaan, kuten Pasu Sar, Shispare Sar ja Batura. Kuvatuin vuorista on Tupopdan, joka tunnetaan myös nimellä” Passun katedraali”. Yunz Valley–laakso on suosittu patikointialue, jossa voi ihailla vuoristoja ja tutustua vastaan tulevien pikkukylien paikallisiin asukkaisiin.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli