Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Oman

 

Oman on arabimaa, jonka asukkaat tunnetaan ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Oman on huomattavasti länsimaistuneempi ja vapaamielisempi kuin monet muut arabivaltiot, mutta islamin usko on maassa edelleen tärkeä asia. Omanissa on hyvin vähän turisteja ja asukaslukukin on melko alhainen. Kohde tarjoaa upeita luontokohteita ja kulttuurinähtävyyksiä sekä mahdollisuudet rantalomailuun. Suurin osa Omanin pinta-alasta on autiomaata. Maan eläimistö on monipuolinen ja monien nisäkkäiden suojelemista varten on perustettu rauhoitusalueita. Sisämaan ilmasto on kuiva ja kuuma, rannikon ilmasto kuuma ja kostea. Paras matkustusaika on marras-maaliskuu, jolloin lämpötila on miellyttävimmillään. Muutamat pienet suomalaiset matkatoimistot järjestävät Omaniin pakettimatkoja.

Nähtävää ja tekemistä

Merikilpikonnat – Ras al-Jinzissä ja Al Dimaniyatin saaristossa lisääntyvät kilpikonnat. Keskellä yötä rannalla voi bongata kilpikonnia, jotka rantautuvat ja täyttävät hiekkaan kaivetut kuopat useilla kymmenillä munilla.
Rannat – Omanin rannat ovat kauniita, siistejä ja vaaleahiekkaisia. Yksi suosituimmista rannoista on pääkaupungin lähellä sijaitseva Qurum Beach.
Sukellus – Omanin rannikko on oivaa sukellusmaastoa, sillä alueelta löytyy upeita koralliriuttoja sekä värikkäitä kaloja.
Al Saleelin kansallispuisto – Akaasiametsää kasvavassa puistossa liikkuu mm. gaselleja, villikissoja, susia ja kettuja.
Jebel Shams – Omanin korkein vuori, jonka huipulta on mahtavat näkymät. Vuori tunnetaan myös 1000 metriä syvästä Grand Canyon of Arabia-rotkosta.
Sharqiyan – Upea autiomaa, jossa voi kokea unohtumattoman aavikkoseikkailun joko itsenäisesti tai oppaan kera. Järjestetyillä retkillä pääsee kokeilemaan kameliratsastusta, ajelemaan jeepillä, syömään paikallista ruokaa ja tutustumaan omanilaiseen kulttuuriin.

Masqat

Masqat (tai Muscat) on Omanin pääkaupunki. Kaupunki koostuu useista keskuksista, kuten vanhasta kaupungista sekä moderneista liikekeskuksista kuten Ruwi ja Al Qurm. Masqat on kaunis kaupunki, joka tunnetaan upeasta, perinteisestä itämaisesta arkkitehtuuristaan, josta hyvänä esimerkkinä Sulttaani Qaboos bin Saidin rakennuttama Suuri Moskeija. Kaupungista löytyy myös mielenkiintoisia museoita sekä markkina-alueita.

Nizwa

Hajar-vuorten välissä sijaitseva Nizwan kaupunki on hyvä tukikohta erilaisille retkille katselemaan historiallisia paikkoja ja luonnonnähtävyyksiä. Nizwa on paljolti pääkaupunkia muistuttava, mukava kaupunki, jossa kannattaa tutustua ainakin Nizwan linnaan ja kaupungin toriin. Nizwassa on myös paljon paikallisia herkkuja tarjoilevia ravintoloita ja kahviloita, joihin naisillakin on vapaa pääsy.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli